Άρθρο Localit 07 Φεβρουαρίου, 2022

Συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για την απόσυρση του πορίσματος για τα ΒΑΕ

Την απόσυρση του πορίσματος της επιτροπής για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα(ΒΑΕ) ζητεί η ΠΟΕ-OΤΑ και καλεί τους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στην Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, από τις 7.00 έως τις 11.00 το πρωί και στη συγκέντρωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Το πόρισμα της επιτροπής οδηγεί για ακόμη μία φορά σε μείωση αποδοχών, την στιγμή μάλιστα που το εισόδημα των εργαζομένων πλήττεται από την τεράστια άνοδο τιμών στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η., στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Όπως εξηγεί, «σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάποιες ειδικότητες από τους σημερινούς δικαιούχους, δεν προβλέπονται καν στη χορήγηση του επιδόματος, ενώ στην πλειοψηφία των σημερινών δικαιούχων που λαμβάνουν το επίδομα των 150 ευρώ προτείνεται μείωση περισσότερο του μισού με την υποβίβαση της ειδικότητάς τους σε οικονομικά υποδεέστερη κατηγορία.

Στην πρώτη κατηγορία (Α) φαίνεται να μένουν μόνο οι ειδικότητες που έχουν σχέση με την αποκομιδή απορριμμάτων, την αποχέτευση και τα νεκροταφεία (οδηγοί, εργάτες απορριμματοφόρων, οδοκαθαριστές, τεχνίτες-εργάτες αποχέτευσης, εργάτες-ταφής, εκταφής κ.λπ.).

Όλες οι άλλες ειδικότητες (καθαρίστριες σχολείων και εσωτερικών χώρων, εργάτες πρασίνου, δενδροκηπουροί, τεχνίτες και εργάτες οικοδόμοι κ.α.) υποβαθμίζονται στις οικονομικά μικρότερες κατηγορίες με σημαντική περικοπή του επιδόματος που λαμβάνουν σήμερα».

Στα αιτήματα της ΠΟΕ-ΟΤΑ περιλαμβάνονται η ένταξη νέων κατηγοριών εργαζομένων και ειδικοτήτων στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, η πρόσληψη Ιατρών Εργασίας και Τεχνικών Ασφαλείας σε όλους τους δήμους και ο εκσυγχρονισμός των Μέσων Ατομικής Προστασίας που χορηγούνται στους εργαζόμενους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός ανάδειξης αναδόχου για την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Νάξου

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου εκπόνησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου…

Ενδιαφέρουν 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έκθεση ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ – Βιοποικιλότητα Κέας, Η χλωρίδα και η πανίδα του νησιού

Ξεκίνησε η έκθεση Βιόσφαιρα Κέας, με τίτλο «Βιοποικιλότητα Κέας, Η χλωρίδα και η πανίδα του…

Ενδιαφέρουν 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα νέο διαχρονικό μνημειακό σύνολο 18 στρεμμάτων αποδίδει στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου το ΥΠΠΟΑ

Στην περαιτέρω προστασία και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου και στην…