Άρθρο Localit 17 Ιουλίου, 2020

Συμμετοχή Δήμου Γαλατσίου στην πιλοτική φάση εφαρμογής πολυεπίπεδης διαβούλευσης

O Δήμος Γαλατσίου συμμετέχει στην πιλοτική φάση εφαρμογής του έργου «ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ», που υλοποιεί η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.), με τη συγχρηματοδότηση του Ε.Π. «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020» και ανάδοχο την εταιρεία DIADIKASIA BUSINESS CONSULTING ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε.

Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πλαισίου πολυεπίπεδης διενέργειας διαβουλεύσεων και κοινωνικού διαλόγου, στο οποίο το εθνικό επίπεδο διαβούλευσης, που εκπροσωπεί η Ο.Κ.Ε. συνεργεί και αλληλεπιδρά με το περιφερειακό και τοπικό επίπεδο διαβούλευσης, το οποίο εκπροσωπούν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι αντίστοιχα.

Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα από την υλοποίηση του έργου περιλαμβάνουν, αφενός τόσο την προβολή των περιφερειακών ζητημάτων προτεραιότητας, όσο  και τη σύνδεσή τους με το τοπικό και εθνικό επίπεδο κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και αφετέρου, τη βελτίωση της ενημέρωσης των πολιτών, τη συμμετοχή τους στο δημόσιο διάλογο και την ενδυνάμωση της συνεισφοράς τους στις διαδικασίες διαμόρφωσης των πολιτικών.

Για το λόγο αυτό στελέχη του Δήμου συμμετέχουν στην πιλοτική φάση του ανωτέρω έργου και εκπαιδεύονται ως προς την οργάνωση και τη διενέργεια διαβουλεύσεων, με χρήση εξειδικευμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας Διαβουλεύσεων της Ο.Κ.Ε. (https://e-dialogue.oke.gr ), η οποία έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου.

Ο Δήμος, με τη συμμετοχή του στον εν λόγω έργο, θα εξασφαλίσει την ενεργή παρουσία του σε ένα εθνικό δίκτυο διαβούλευσης, που χαρακτηρίζεται από την ευρεία συμμετοχή των τοπικών κοινωνικών εταίρων, αποκομίζοντας οφέλη, όπως:

  • Τεχνογνωσία για τον τρόπο οργάνωσης, διενέργειας και αξιολόγησης των διαβουλεύσεων που θα αναλαμβάνει.
  • Εξυπηρέτηση των διαβουλεύσεων από ένα ενιαίο για το σύνολο της χώρας ηλεκτρονικό εργαλείο διαβουλεύσεων, το οποίο ανήκει στην Ο.Κ.Ε. και μετέχουν οι Ο.Τ.Α..
  • Σύνδεση των τοπικού κοινωνικού διαλόγου με το αντίστοιχο εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, επηρεάζοντας τη λήψη αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης και τη νομοθετική διαδικασία, μέσω της Ο.Κ.Ε., σε θέματα που αφορούν την τοπική και περιφερειακή κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 06 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Διανομή πασχαλινών ειδών σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών

Στο πλευρό των ευάλωτων οικογενειών στέκεται και φέτος το Πάσχα ο Δήμος Αθηναίων, προχωρώντας σε…

Ρεπορτάζ 06 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι Κυκλάδων: Στη «μάχη» της επικοινωνιακής διαχείρισης κρίσεων

Αυτοδιοικητικά στελέχη εκπαιδεύτηκαν σε ρεαλιστικά σενάρια, ενισχύοντας την ετοιμότητα και τον συντονισμό των νησιών Με…

Ενδιαφέρουν 06 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράξη αλληλεγγύης από τον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη: Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου σε ασθενή

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας, προχώρησε…