Άρθρο Localit 23 Ιουνίου, 2020

Σύμφωνο συνεργασίας Περιφ. Αττικής και ΔΟΜ Ελλάδας για τα ασυνόδευτα ανήλικα

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του  Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Ελλάδας  για την υλοποίηση  προγραμμάτων και την εξασφάλιση πόρων κάλυψης των  αναγκών σε κτιριακές υποδομές και άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα ασυνόδευτα ανήλικα που διαμένουν στη χώρα, θα  υπογραφεί από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον επικεφαλής του Οργανισμού, Περιφερειακό Συντονιστή Έκτακτης Βοήθειας, Τζιανλούλα Ρόκο. 
Η προετοιμασία υπογραφής του Συμφώνου συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχαν οι δύο χθες.. 
Ο Γ. Πατούλης διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια είναι στο πλευρό των συνανθρώπων που έχουν ανάγκη. «Τα παιδιά του κόσμου είναι και δικά μας παιδιά» είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο ζήτημα της στέγασης των παιδιών, τόνισε πως είναι  «υποχρέωση κάθε σύγχρονης κοινωνίας να βρει λύσεις προκειμένου κανένας συνάνθρωπός μας να μην βρίσκεται στο περιθώριο». 
Από την πλευρά του ο κ. Ρόκο Rocco επισήμανε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν σε αυτό το ζήτημα και χαρακτήρισε «ιδιαίτερα θετική εξέλιξη» το γεγονός ότι στην προσπάθεια αυτή  συμβάλλει έμπρακτα και η Περιφέρεια Αττικής.  

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η πρώτη «Οδός Αποδήμων Κρητών» στον Άγιο Νικόλαο

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου δημιούργησε μια συμβολική γέφυρα τιμής, μνήμης και πολιτισμού με τους Απόδημους…

Ενδιαφέρουν 30 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πύλης: Ιατρείο στο Γαρδίκι και εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στην Αθαμανία

Δύο σημαντικές δράσεις με επίκεντρο την υγειονομική φροντίδα, την πρόληψη και την ασφάλεια των κατοίκων…

Ενδιαφέρουν 29 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Η Κέα ως Υδρούσα»: Έκθεση και δράσεις στην Κορησσία

Ο Δήμος Κέας συνδιοργανώνει την έκθεση «Η Κέα ως Υδρούσα- Μύθοι, Μνήμες, Πηγές και Διαδρομές…