Άρθρο Localit 06 Δεκεμβρίου, 2016

Συμφωνία Ευρωκοινοβουλίου-Συμβουλίου για υποχρεωτικούς συστηματικούς ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ

ευρωπαϊκό-κοινοβούλιοΣυμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου επιτεύχθηκε χθες σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής για τη θέσπιση υποχρεωτικών συστηματικών ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ για όλους τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των Ευρωπαίων πολιτών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε την εν λόγω συμφωνία, η οποία αφορά ελέγχους, μέσω των σχετικών βάσεων δεδομένων, κατά τη διέλευση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ όλων των ταξιδιωτών.

«Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι (13 Νοεμβρίου 2015), προτείναμε τη θέσπιση συστηματικών ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ για όλους τους πολίτες, ώστε να γνωρίζουμε ποιος ακριβώς διασχίζει τα σύνορά μας. Χαιρετίζω τη συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την πρότασή μας για την τροποποίηση του κώδικα συνόρων του Σένγκεν», δήλωσε σχετικά ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος προσθέτοντας πως «μαζί με την επιτυχή έναρξη λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής τον Οκτώβριο, η επιβολή συστηματικών ελέγχων σε όλους τους ταξιδιώτες που διασχίζουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε την ελεύθερη κυκλοφορία εντός του χώρου Σένγκεν και να ενισχύσουμε την ασφάλεια των πολιτών μας».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…