Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης καθαρίστρια στο ΕΠΑΛ (πρώην Πολυκλαδικό) Νεάπολης, η οποία έπεσε θύμα αγνώστου δράστη κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Νεάπολης Συκεών, η άτυχη γυναίκα περίπου στις 10 σήμερα το βράδυ και ενώ εργαζόταν σε μία από τις αίθουσες του σχολείου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου Στρεμπενιώτη, δέχθηκε από άγνωστο δράστη πέντε μαχαιριές.
Μαζί της στο χώρο του σχολείου αλλά σε άλλη αίθουσα, ήταν και μία δεύτερη καθαρίστρια, η οποία και έσπευσε να τη βοηθήσει, καλώντας και την αστυνομία.
Με δήλωσή του για το γεγονός ο δήμαρχος Σ. Δανιηλίδης επισημαίνει: «Η κρατική αστυνομία είναι ανύπαρκτη. Μηδενική παρουσία περιπολιών αστυνομικών στους δρόμους με περιπολικά ή συμβατικά οχήματα της Ασφάλειας. Μηδενική παρουσία πεζών περιπολιών. Σχεδόν μηδενική παρουσία αστυνομικών μέσα στα ίδια τα αστυνομικά τμήματα. Η αποψινή εγκληματική ενέργεια εναντίον μιας ανυποψίαστης εργαζόμενης, μιας μητέρας μικρών παιδιών που βρισκόταν στην υπηρεσία της και εργαζόταν, αποδεικνύει ότι η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο και αν δεν υπάρξει κινητοποίηση από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. τότε σε λίγο καιρό θα είναι μη αναστρέψιμη».
Παράλληλα τονίζει ότι: «Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας, τις γραπτές και προφορικές διαμαρτυρίες μας, προς όλη την ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς της Πολιτείας, για την επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας, η κατάσταση χειροτερεύει», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και προσθέτει: «Τα ψέματα τελείωσαν και η υπομονή μας εξαντλήθηκε.. Καθιστούμε υπεύθυνη όλη την ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας και ζητάμε οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους τώρα», τονίζει ο Σ.Δανιηλίδης, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη ζητώντας τον καταλογισμό όχι μόνο πειθαρχικών και διοικητικών ευθυνών, αλλά και ποινικών για εκείνους που άφησαν με μηδενική στελέχωση τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας.