Την άμεση σύγκληση της ολομέλειας της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας ζητά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης με αποκλειστικό θέμα την κατασκευή χώρου δεύτερης υποδοχής και μετεγκατάστασης προσφύγων (relocation camp) στο πρώην στρατόπεδο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ή 1090, το οποίο βρίσκεται επί της συμμαχικής οδού Ωραιοκάστρου – Διαβατών.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του κ. Γαβότση «η για άλλη μια φορά αγνόηση και ο παραγκωνισμός των ΟΤΑ σε ένα τόσο σημαντικό θέμα και η μονομερής από πλευράς κυβέρνησης επιλογή κι οριοθέτηση του συγκεκριμένου χώρου – κακέκτυπου της Αμυγδαλέζας – μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει παρά θα επιλύσει». «Δεν αποδεχόμαστε τη λήψη αποφάσεων από πλευράς κυβέρνησης ερήμην των Ο.Τ.Α.», τονίζει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.
«Το Ωραιόκαστρο, πόλη σήμερα – χωριό χθες – δημιουργήθηκε και οικίστηκε από πρόσφυγες ποντιακής καταγωγής. Ως εκ τούτου έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο προσφυγικό ζήτημα. Και είμαστε μπροστάρηδες σε κάθε μάχη ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της ίσης κατανομής βαρών κι ευθυνών. Το προσφυγικό δεν είναι θέμα τοπικό, πολύ περισσότερο αποκλειστικά εθνικό. Είναι θέμα πανευρωπαϊκό και παραπέρα παγκόσμιο. Και με γνώμονα αυτή την παραδοχή θα πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπισή του κι όχι με απειλές περί εξόδου της χώρας μας απ’ τη συνθήκη Σένγκεν», συνεχίζει η επιστολή.
Και καταλήγει: «Η δυτική Θεσσαλονίκη είναι ήδη βεβαρημένη με κάθε είδους ρυπογόνες κι επιβλαβείς δραστηριότητες (διϋλιστήριο, βιολογικός καθαρισμός, ΧΥΤΑ, ΤΙΤΑΝ ενώ η Βιομηχανική Περιοχή παρουσιάζει εικόνα ερήμωσης κ.λπ). Είναι καιρός πλέον όλοι να αναλάβουν ισομερώς κάθε νέα επιβάρυνση».
Άρθρο Localit 02 Φεβρουαρίου, 2016
Σύγκληση ΚΕΔΕ και ΠΕΔ Κ.Μακεδονίας ζητά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου για το προσφυγικό
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ετικέτες
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ρεπορτάζ
17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη
Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια…
Ρεπορτάζ
17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη υπό τον Γ. Κεφαλογιάννη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην περιφέρεια Πελοποννήσου
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη…
Ρεπορτάζ
17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Δήμος και κάτοικοι, αποφασισμένοι «κλείνουν την πόλη»
Γιάννης Λαγουδάκος: «Παλεύουμε για τη βελτίωση της ζωής μας, κυκλοφοριακή ασφυξία τέλος! » Σε δυναμική…