Άρθρο Localit 25 Ιανουαρίου, 2022

Συγκέντρωση του Δήμου και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, το Σάββατο στο Σύνταγμα

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, καλεί τους δημάρχους και την ΚΕΔΕ, στην κινητοποίηση που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Πατρέων και το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 μ. στο Σύνταγμα.

Στην σχετική επιστολή -κάλεσμα ο κ. Πελετίδης αναφέρει:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ολοκληρώσαμε μετά το Συνέδριό μας και τις συναντήσεις μας με τους πολιτικούς αρχηγούς, τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, καθώς και με τους αρμόδιους Υπουργούς, την αποτύπωση – περιγραφή των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τους Δήμους και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Οι απαντήσεις της Κυβέρνησης, δεν έδωσαν λύσεις στα αιτήματά μας.

Δεν πρέπει να δεχτούμε την «τιμωρία» των Δήμων μας, την «τιμωρία» των συμπολιτών μας, μέσω της επιβολής δεύτερης και τρίτης φορολόγησης, για παροχή υπηρεσιών που έχουν ήδη πληρώσει, με άμεσους και έμμεσους φόρους.

Πρέπει να μπει τέλος στην περικοπή κατά 65% της χρηματοδότησης που προβλέπεται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, στην απαγόρευση μόνιμων προσλήψεων στους Δήμους, αλλά και συνολικά στο Δημόσιο, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα μας μετρά 1.100.000 ανέργους. Πρέπει να μπει τέλος στη μεταφορά ολοένα και νέων αρμοδιοτήτων στους Δήμους (οι οποίες θα έπρεπε να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους), χωρίς οικονομικούς πόρους και εργαζόμενους.

Δεν πρέπει να δεχτούμε την επιβολή προστίμων, όπως είναι το τέλος ταφής απορριμμάτων. Δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, μπροστά στο κύμα ακρίβειας που τρώει ακόμα περισσότερο τα σωθικά των λαϊκών οικογενειών, που οδηγεί τους Δήμους μας σε οικονομική κατάρρευση, μέσω της αύξησης των τιμών σε ρεύμα, πετρέλαιο, εφόδια για την αυτεπιστασία κτλ.

Ο Δήμος Πατρέων σας καλεί στη διεκδίκηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, με κινητοποίηση στην Αθήνα, στις 29 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 12:00 μ. στο Σύνταγμα.

Συνημμένο σας στέλνουμε το κάλεσμα για την κινητοποίησή μας.

 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ! ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ!

Παλεύουμε μαζί για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας,

για την ικανοποίηση των αναγκών μας!».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 17 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ιωαννιτών: Στο Ταμείο Ανάκαμψης το έργο για έξυπνες πόλεις, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ

Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το έργο του δήμου Ιωαννιτών για τις έξυπνες πόλεις με προϋπολογισμό…

Με μια ματιά 17 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μήνυμα της δημάρχου Χαλκιδέων για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου

Η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα με δήλωσή για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου…

Με μια ματιά 17 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Κουράκης:Τιμούμε τους ηρωικούς νέους και νέες δίνοντας ξανά ελπίδα για Ελευθερία, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη

Με την συμπλήρωση 49 ετών από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης…