Άρθρο Localit 04 Μαρτίου, 2016

Συγκέντρωση ειδών άμεσης ανάγκης για τους πρόσφυγες την Κυριακή στο Σύνταγμα

πρόσφυγες ΚαβάλαΕίδη άμεσης ανάγκης για πρόσφυγες συγκεντρώνει το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης αυτή την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα διανεμηθούν σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων, στο λιμάνι του Πειραιά και στο Ελληνικό.

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει από τις 11 π.μ. ως τις 6 μ.μ. Ζητείται τα είδη που θα δοθούν να είναι ταξινομημένα σε τέσσερις κατηγορίες (ρουχισμός και εφόδια, τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα) για να διευκολυνθεί το έργο των εθελοντών που θα τα συλλέξουν και θα τα μεταφέρουν.

Συγκεκριμένα, οι ανάγκες είναι για τα εξής:

Sleeping bags, αδιάβροχα ενηλίκων και παιδικά, κάλτσες, εσώρουχα, μάρσιπους για μωρά, σακίδια πλάτης, εσώρουχα ισοθερμικά, θερμικές κουβέρτες επιβίωσης, σακούλες απορριμμάτων, καθαριστικά, πλαστικά πιάτα, μαχαιροπήρουνα και ποτήρια, αλουμινένια σκεύη φαγητού, χαρτοπετσέτες, γραφική ύλη, μπαλόνια, εβαπορέ γάλα και γάλα σε σκόνη, ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης, βρεφικές και νηπιακές τροφές, τσάι, χυμούς, κρουασάν, σταφίδες, μπισκότα, σπαγγέτι, κριθαράκι, μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα, χαρτί υγείας, πάνες για μωρά, ξυραφάκια, σερβιέτες, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, μπιμπερό, γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικά χεριών, γλωσσοπίεστρα, σύριγγες, αυτοκόλλητα ράματα, γάζες Fucidin και φάρμακα (παιδικά Depon, Tobrex, Otrivin, αντιδιαρροϊκά σιρόπια, χάπια γαστροπροστασίας, σπασμολυτικά ενηλίκων, αντιεμετικά, ταμπλέτες ουρολοιμώξεων, αντιφλεγμονώδη, καραμέλες για το λαιμό, κορτιζονούχες κρέμες ενηλίκων και βρεφών, κρέμες Voltaren, βιταμίνες, Aerolin, φυσιολογικό ορό, φυσικά δάκρυα, Claripen για παιδιά και ενήλικες, αλοιφή για αιμορροϊδες, κορτιζονούχα εισπνεόμενα, Soldesanil και αλοιφές συγκάματος).

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…