Άρθρο Localit 05 Δεκεμβρίου, 2017

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων νησιών Β. Αιγαίου στην Αθήνα για το προσφυγικό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γα το προσφυγικό έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πραγματοποιούν στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα, πολίτες από τα νησιά του βορείου Αιγαίου με επικεφαλής τους δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου που έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Μαζί τους και οι νησιώτες της Αττικής, οι τελευταίοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των δήμων των νησιών απ’ όπου κατάγονται, αλλά και ομοσπονδιών τους στην Αττική.

«Να μην επιτρέψουμε να μετατραπούν τα νησιά μας, από νησιά της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, σε νησιά φυλακές» είναι το κεντρικό σύνθημα της σημερινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την ακολουθούμενη στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα πολιτική της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση αιτήματα της συγκέντρωσης είναι:

– Η άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση από όλες τις δομές φιλοξενίας,
– Η μη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής, συμπεριλαμβανομένης και της χρησιμοποίησης πλωτών μέσων,
– και η μη αποδοχή λήψης αποφάσεων χωρίς τους κατοίκους των νησιών, που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, την κοινωνική συνοχή και το μέλλον του τόπου.

«Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά το σαφές και ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο Λεσβιακός Λαός με τη γενική απεργία του και τη συγκέντρωση του στα τέλη Νοεμβρίου, δεν έδειξαν διάθεση ανταπόκρισης, με αποτέλεσμα η κατάσταση να παραμένει ίδια, χωρίς καμία ουσιαστική προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών» είπε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλ. Καλοκαιρινός: Οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές και αποβλέπουν στο να υπάρξει ωφέλεια για την πόλη του Ηρακλείου από τον ΒΟΑΚ

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών για τα έργα του ΒΟΑΚ…

Ρεπορτάζ 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ακυρώθηκε από το ΣτΕ η ΑΕΠΟ για την κατασκευή γιγαντιαίου φωτοβολταϊκού πάρκου στο Μενοίκιο Όρος

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνει απόλυτα τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά, ο οποίος είχε…

Ρεπορτάζ 10 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομόφωνο “ΟΧΙ” του Δ.Σ. του δήμου Κιλκίς στην εγκατάσταση 31 ανεμογεννητριών στα Κρούσια Όρη

Την πλήρη διαφωνία του στη χωροθέτηση αιολικού πάρκου στον ορεινό όγκο των Κρουσίων εξέφρασε, χθες,…