Άρθρο Localit 08 Ιουλίου, 2022

Σύγχρονο μηχάνημα καθαρισμού ακτών, απέκτησε ο Δήμος Ρεθύμνης

Μ’ ένα σύγχρονο ελκόμενο μηχάνημα καθαρισμού ακτών (αμμοκαθαριστικό) ενίσχυσε προσφάτως ο Δήμος Ρεθύμνης και η Δ/νση Περιβάλλοντος τον εξοπλισμό οχημάτων που διαθέτει, για τον έγκαιρο και αποτελεσματικό καθαρισμό των ακτών του Ρεθύμνου.

Το εν λόγω μηχάνημα είναι αξίας 122.760 €, δαπάνη που καλύφθηκε από πόρους του Δήμου και από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του υπουργείου Εσωτερικών.

Χρησιμοποιείται για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας και διαμόρφωσης των παραλιών στο Δήμο Ρεθύμνης, οι οποίες καλύπτουν έκταση τουλάχιστον 50.000 τετραγωνικών μέτρων .

Ο καθαρισμός των παραλιών από φερτά υλικά και απορρίμματα είναι έργο που εκτελείται συστηματικά πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και της ωοτοκίας της χελώνας caretta – caretta. Πρόκειται δηλαδή για τη χρονική περίοδο που μεσολαβεί από το χειμώνα μέχρι την 1η Μαΐου κάθε έτους.

Όπως σημειώνει ο Δήμος, ο εντατικός καθαρισμός των ακτών διενεργείται κυρίως κατά τους μήνες της Άνοιξης όποτε το επιτρέπουν και οι καιρικές συνθήκες. «Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο μήκος των παραλιών του Ρεθύμνου και το σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα από την παρέλευση του χειμώνα ως την 1η Μαΐου, γίνεται αντιληπτή η δυσκολία έγκαιρου καθαρισμού του αμμώδους τμήματος των παραλιών. Ως εκ τούτου η προμήθεια του συγκεκριμένου μηχανήματος ήταν αναγκαία», όπως καταλήγει.

.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στον Δήμο Ηρακλείου η τελική συνάντηση των εταίρων του έργου WINPOL

Ρομποτικό σύστημα που ανακτά ανακυκλώσιμα υλικά αποτελεσματικά και με χαμηλό κόστος, έξυπνα ρομπότ ικανά να…

Βιώσιμες Πόλεις 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έρχονται οι «έξυπνες» στάσεις στο Δήμο Αρταίων 

Είκοσι νέες «έξυπνες» στάσεις υψηλών προδιαγραφών, θα εγκατασταθούν στην Δημοτική Ενότητα Αρταίων, στο πλαίσιο του…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με 10 νέα απορριμματοφόρα ενισχύθηκε ο στόλος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ακόμη δέκα καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα ρίχνει στη μάχη για την καθαριότητα της πόλης, ο Δήμος…