Άρθρο Localit 06 Ιουνίου, 2022

 Σύγχρονη παιδική χαρά στο Πευκοδάσος Μελισσίων από τον Δήμο Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης, συνεχίζει να υλοποιεί έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στην πόλη. Έτσι υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη συνολική αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών Δήμου, που αλλάζουν όψη, γίνονται πιο λειτουργικές, πιο ασφαλείς και πιο φιλικές για τα παιδιά.

Μια ακόμα νέα παιδική χαρά, στο «Πευκοδάσος Μελισσίων», πιστοποιημένη ότι πληροί τις σχετικές προδιαγραφές ασφάλειας παραδόθηκε  στα μικρά παιδιά το Σάββατο 4 Ιουνίου, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Το Πευκοδάσος Μελισσίων είναι εμβληματικός χώρος για τα Μελίσσια και υπήρχε αρκετά χρόνια παιδική χαρά που απαιτούσε όμως αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό. Έτσι η δημοτική αρχή προχώρησε στην τοποθέτηση των κατάλληλων οργάνων για την εκγύμναση και διασκέδαση των μικρών επισκεπτών, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η νέα παιδική χαρά του Πευκοδάσους Μελισσίων, φιλοξενεί τσουλήθρες, κούνιες παιδιών και νηπίων, τραμπάλα ελατηρίου και ένα σύνθετο όργανο με πολλαπλές δραστηριότητες για τα παιδιά. Τοποθετήθηκε δάπεδο ασφαλείας συνθετικού χλοοτάπητα, περίφραξη, πόρτα και βρύση.

Από τις 6 παιδικές χαρές του Δήμου Πεντέλης που έχει προγραμματιστεί να ανακαινισθούν, προκειμένου να ανταποκρίνονται στα πρότυπα ασφαλείας, έχουν ανασκευαστεί οι 2 (Πευκοδάσος και Ναυπάκτου στα Μελίσσια, ενώ για τις άλλες 4 (στην οδό Κιλικίας στη Νέα Πεντέλη και στις οδούς Μακρυγιάννη, Δουκίσσης Πλακεντίας και  Σκρα στην Πεντέλη) ήδη προχωρούν οι εργασίες ανακαίνισης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακύκλωση ρούχων στον Δήμο Κιλελέρ

Ξεκίνησε στο Δήμο Κιλελέρ η διαδικασία της ανακύκλωσης ρούχων σε συνεργασία με την εταιρεία East-West…

Βιώσιμες Πόλεις 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε 50 σημεία της πόλης

Νέο ανταποδοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης, αξιοποιεί ο Δήμος Κερατσινίου -Δραπετσώνας, θεωρώντας ότι η ανακύκλωση και η…

Βιώσιμες Πόλεις 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμμετοχή Δήμου Ιωαννιτών στο έργο «CLIMABOROUGH Building Green and Climate Neutral Innovation in Cities»

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «CLIMABOROUGH Building Green and Climate Neutral…