Άρθρο Localit 06 Ιουνίου, 2022

 Σύγχρονη παιδική χαρά στο Πευκοδάσος Μελισσίων από τον Δήμο Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης, συνεχίζει να υλοποιεί έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στην πόλη. Έτσι υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη συνολική αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών Δήμου, που αλλάζουν όψη, γίνονται πιο λειτουργικές, πιο ασφαλείς και πιο φιλικές για τα παιδιά.

Μια ακόμα νέα παιδική χαρά, στο «Πευκοδάσος Μελισσίων», πιστοποιημένη ότι πληροί τις σχετικές προδιαγραφές ασφάλειας παραδόθηκε  στα μικρά παιδιά το Σάββατο 4 Ιουνίου, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Το Πευκοδάσος Μελισσίων είναι εμβληματικός χώρος για τα Μελίσσια και υπήρχε αρκετά χρόνια παιδική χαρά που απαιτούσε όμως αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό. Έτσι η δημοτική αρχή προχώρησε στην τοποθέτηση των κατάλληλων οργάνων για την εκγύμναση και διασκέδαση των μικρών επισκεπτών, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η νέα παιδική χαρά του Πευκοδάσους Μελισσίων, φιλοξενεί τσουλήθρες, κούνιες παιδιών και νηπίων, τραμπάλα ελατηρίου και ένα σύνθετο όργανο με πολλαπλές δραστηριότητες για τα παιδιά. Τοποθετήθηκε δάπεδο ασφαλείας συνθετικού χλοοτάπητα, περίφραξη, πόρτα και βρύση.

Από τις 6 παιδικές χαρές του Δήμου Πεντέλης που έχει προγραμματιστεί να ανακαινισθούν, προκειμένου να ανταποκρίνονται στα πρότυπα ασφαλείας, έχουν ανασκευαστεί οι 2 (Πευκοδάσος και Ναυπάκτου στα Μελίσσια, ενώ για τις άλλες 4 (στην οδό Κιλικίας στη Νέα Πεντέλη και στις οδούς Μακρυγιάννη, Δουκίσσης Πλακεντίας και  Σκρα στην Πεντέλη) ήδη προχωρούν οι εργασίες ανακαίνισης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων για την ενίσχυση της μικροκινητικότητας στην Καλαμάτα

Σύμβαση για το έργο «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στον Δήμο Καλαμάτας», υπεγράφη από τον δήμαρχο Θ.…

Βιώσιμες Πόλεις 27 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ριζική ανάπλαση της πλατείας Αρμενίων στον Νέο Κόσμο από τον Δήμο Αθηναίων

Σύγχρονο και πλήρως αναμορφωμένο δημόσιο χώρο, με πράσινο, σκιάσεις, ψυχρά υλικά, νέες υποδομές και αστικό εξοπλισμό, μπορούν πλέον να…

Βιώσιμες Πόλεις 26 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτάκια, ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων της πόλης,…