Άρθρο Localit 21 Απριλίου, 2022

Street Art και στο Κολυμβητήριο του Δήμου Βύρωνα

Μετά τις δύο μεγάλες τοιχογραφίες στα Δημοτικά Σχολεία της Αγίας Τριάδας από τον Bέλγο street artist Wietse, ο Δήμος Βύρωνα προχώρησε σε μια νέα μεγάλης κλίμακας τοιχογραφία αυτή τη φορά στο χώρο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου “Χρήστος Ταμπαξής”.

Το έργο φιλοτεχνήθηκε από τον γνωστό street artist Αχιλλέα aka Mister.Achilles και αποτελεί μια εντυπωσιακή σε μέγεθος, χαρούμενη εικαστική παρέμβαση, έναν ύμνο στις μικρές χαρές της ζωής, την επαφή με το υγρό στοιχείο και την άθληση.

“Ο Αχιλλέας είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της street art και του graffiti στην Αθήνα. Για περισσότερα από δέκα χρόνια γεμίζει τους δρόμους της πόλης με εντυπωσιακές γυναικείες – κυρίως- προσωπογραφίες αλλά και πολλά πανέξυπνα αναμορφικά έργα που συχνά διαθέτουν γερές δόσεις υποδόριας ειρωνείας και σαρκασμού για τη σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία και τον μοντέρνο τρόπο ζωής. Έργα του ίδιου στο Δήμο μας είναι το μεγάλης κλίμακας έργο στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Ταπητουργείου), με έμπνευση από τα παραδοσιακά μικρασιάτικα κιλίμια, η τοιχογραφία έξω από την αίθουσα ρυθμικής γυμναστικής στο Δημοτικό Στάδιο, ενώ συμμετείχε και στο 1ο street art festival του Δήμου Βύρωνα”, όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Το 2021 ήταν η χρονιά που ο Δήμος Βύρωνα έβαλε στην καθημερινότητα της πόλης τη street art, παρέχοντας δημόσιο χώρο, σε Έλληνες καλλιτέχνες ώστε να αλληλεπιδράσουν με την πόλη και τους κατοίκους της δημιουργώντας έργα σύγχρονης αστικής τέχνης. “Για το 2022 βάλαμε τον πήχη ψηλά, κυριολεκτικά και μεταφορικά, δημιουργώντας ήδη τρία murals ενώ έπεται και συνέχεια. Παράλληλα προχωράμε στην διοργάνωση του 2ου street art festival, ένα νέο θεσμό στην πόλη, που φιλοδοξεί κι αυτή τη φορά να φέρει κοντά Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες με το κοινό, σε ένα διήμερο με τέχνη, μουσική και καλή παρέα”, καταλήγει ο Δήμος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση – διαβούλευση για τη μελέτη αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος των καπναποθηκών στην Καβάλα

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Μελέτη αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος των καπναποθηκών στην Καβάλα», ο…

Ενδιαφέρουν 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Η.Ν. Ψαρών: Πολύ σημαντική αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Βολισσό και Πειραιά

Αναβαθμίζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ηρωικής Νήσου Ψαρών με τη Βολισσό και τον Πειραιά καθώς…

Ενδιαφέρουν 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράταση αιτήσεων έως 2/10 για τις 300 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας ανέργων 30 ετών και άνω στην Αττική

Παρατείνεται, μέχρι την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022, στις 23:59, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για…