Άρθρο Localit 29 Σεπτεμβρίου, 2021

Στρατηγικός ψηφιακός μετασχηματισμός για τον Δήμο Τρικκαίων

Τον στρατηγικό ψηφιακό μετασχηματισμό του σχεδιάζει ο Δήμος Τρικκαίων, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές δυνατότητες με φόντο το μέλλον και με βάση τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Στο πλαίσιο αυτό, και με στόχο την ολοκληρωμένη επεξεργασία και στη συνέχεια την υποβολή ενός πλήρους φακέλου με τον στρατηγικό μετασχηματισμό του Δήμου, στο Ταμείο Ανάκαμψης για χρηματοδότηση, την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου συγκάλεσε σύσκεψη με τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου σε θέματα καινοτομίας, προγραμματισμού και τεχνολογίας, καθώς και με την e-trikala ΑΕ.

Η «επόμενη ημέρα» των ευφυών πόλεων αφορά σε άξονες που ήδη έχουν χαραχθεί από το Ταμείο, επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Δήμος Τρικκαίων, που ξεκινά  τις διαδικασίες για να κατατεθεί εντός του Νοεμβρίου ο ολοκληρωμένος φάκελος, που θα επιτρέψει τη βελτίωση και ενίσχυση των καινοτόμων δράσεων.

Ο μετασχηματισμός θα κινηθεί στα επίπεδα της εξυπηρέτησης των πολιτών, της βελτίωσης της διοίκησης του Δήμου, της ποιότητας ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν στη σύσκεψη, πεδία στα οποία θα δοθεί βαρύτητα, όπως η βιώσιμη μετακίνηση, η εξοικονόμηση ενέργειας, η εξυπηρέτηση των πολιτών, η διακυβέρνηση και η ενίσχυση της διαβούλευσης, η πολιτική προστασία.

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο γενικός γραμματέας του Δήμου  Θ. Παπασίκας, οι ειδικοί συνεργάτες  Χ. Καλλιάρας και Γ. Χρυσόμαλλος, ο δ/νων σύμβουλος της e-trikala ΑΕ  Οδ. Ράπτης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέα: Στις πρώτες θέσεις στην ανακύκλωση ηλεκτρικού – ηλεκτρονικού εξοπλισμού ο Δήμος

Ποσότητα 15.030 κιλών αποβλήτων ηλεκτρικού/ηλεκτρονικού εξοπλισμού, παρέδωσε προς ανακύκλωση,  ο Δήμος Κέας το 2023, στην…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)  εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκατό νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα εγκατασταθούν στο Ηράκλειο

Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των 100 νέων  υπογείων κάδων στο Ηράκλειο,…