Άρθρο Localit 11 Αυγούστου, 2016

Στους 57.039 οι πρόσφυγες στην επικράτεια

Πρόσφυγες ΕλαιώναςΣτους 57.039 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Στα στοιχεία υπολογίζονται και 7.862 πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ενοικιαζόμενους χώρους από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι διαμένοντες σε μη οργανωμένες δομές (2.786) και εκτός δομών εκτιμάται πως βρίσκονται 3.050 άτομα.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παραμένουν 10.204 πρόσφυγες, ενώ σημειώθηκαν 169 νέες αφίξεις κατά το τελευταίο 24ωρο.

Στην Αττική φιλοξενούνται 9.900 πρόσφυγες, στην κεντρική Ελλάδα 2.450 και στη νότια 242. Στους 27 χώρους της βόρειας Ελλάδας κατεγράφησαν 20.545 πρόσφυγες.

Σημειώνεται πως μέσα στον Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν 16 εθελούσιες επιστροφές, ενώ από την αρχή του έτους 3.647 άνθρωποι επέστρεψαν εθελοντικά στις χώρες καταγωγής τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…