06 Ιουλίου, 2021

Στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας η εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων απέκτησε ηλεκτρονικό βοηθό

Στον  Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων,  λειτουργεί ο πρώτος ειδικά αφιερωμένος και ενημερωμένος ιστότοπος, για την εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων.

Ο νέος ιστότοπος, recycle.corfu.gr αποτελεί ουσιαστικά έναν οδηγό εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και έχουν ενταχθεί σε αυτόν, μέχρι στιγμής, δεκαπέντε τομείς ανακυκλώσιμων υλικών.

 

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Μερόπη Υδραίου μέσω  του recycle.corfu.gr οι πολίτες  έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και για τα σημεία που μπορούν να τα εναποθέσουν ,αφού υπάρχει και σχετικός αναλυτικός ενημερωτικός χάρτης για τα σημεία που μπορούν να ανακυκλωθούν  υλικά όπως λαμπτήρες (20 σημεία), μπαταρίες (51 σημεία), μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (10 σημεία), μελανοδοχεία και τόνερ (10 σημεία) και φάρμακα (1 σημείο).

Ακόμη, παρέχει πληροφορίες για το πως μπορούν να ανακυκλωθούν και να απορριφθούν απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (τα οποία μάλιστα αντιπροσωπεύουν το 25% – 30% περίπου του συνόλου των παραγόμενων αποβλήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση), ελαστικά οχημάτων, μεγάλες συσκευές ή και οχήματα.

Θα βρουν επίσης, και το οργανωμένο δίκτυο χωριστής συλλογής υπολειμμάτων τσιγάρου (γόπες / αποτσίγαρα) με την τοποθέτηση κάδων ειδικών προδιαγραφών σε τουλάχιστον 40 σημεία της πόλης της Κέρκυρας στα οποία εντοπίζεται έντονη ανθρώπινη δραστηριότητα. Μέσω του συγκεκριμένου νέου δικτύου θα πραγματοποιείται από τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου χωριστή συλλογή των αποτσίγαρων τα οποία στην συνέχεια θα προωθούνται σε εργοστάσια του εξωτερικού για αποτοξικοποίηση και ανακύκλωση.

Ο νέος ιστότοπος είναι εύχρηστος, εύκολα κατανοητός ως προς την πλοήγησή του και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο ,εφόσον οι πολίτες συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.

Σημειώνεται ότι η ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη και στην αγγλική γλώσσα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές Δήμων 17 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χρήστος Στυλιανίδης από Ιθάκη : Αν δεν είχε σπάσει τοιχία ο δήμαρχος, θα είχαμε νεκρούς

Διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ

Καλές Πρακτικές Δήμων 20 Σεπτεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ –ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Σημαντικό έργο υλοποίησε για τους πολίτες της περιοχής, ο Δήμαρχος Παπάγου –Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος .…

Καλές Πρακτικές Δήμων 08 Σεπτεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, στο πλαίσιο της συνεχούς εκπόνησης έργων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής…