Άρθρο Localit 07 Δεκεμβρίου, 2022

Στον Δήμο Κατερίνης η μετάβαση σε διαφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης ξεκινά από το σχολείο

Η πρώτη πεντάδα κάδων για τη «μετάβαση σε διαφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης», τοποθετήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και 3ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Κατερίνης.

Ο καφέ κάδος (για τη συλλογή αποβλήτων τροφών), ο πράσινος (για γυαλί), ο κόκκινος (για συσκευασίες αλουμινίου) ο κίτρινος (για πλαστικά) και ο μπλε (για χαρτί) τοποθετήθηκαν στην αυλή του σχολείου, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον μαθητών και εκπαιδευτικών.

Της τοποθέτησης των κάδων, προηγήθηκε ειδική κατασκευή για την προστασία τους. Η πρωτοβουλία ανήκει στην αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης, ενόψει της δημιουργίας, συνολικά 16 γωνιών ανακύκλωσης (προϋπολογισμού 1,16 εκ. ευρώ) σε αντίστοιχα σημεία της πόλης.

“Το 3ο Δημοτικό Σχολείο, είναι το πρώτο σχολείο της πόλης, από όπου ξεκινά η προσπάθεια  αλλαγής του τρόπου διαχείρισης αποβλήτων στο δήμο μας”, δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.  «Στόχος μας είναι, να δώσουμε μια ανάσα στη γη», είπε ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης, στην υλοποίηση φιλοπεριβαλλοντικών πολιτικών.

Αντίστοιχοι κάδοι, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, θα τοποθετηθούν σε ακόμη δύο σχολεία της πόλης.

Ο Γιώργος Κυριακίδης, τόνισε ότι ο Δήμος Κατερίνης προετοιμάζεται για τη «μετάβαση σε διαφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης», όπου ανακυκλώσιμα υλικά, ανάλογα του είδους, θα καταλήγουν στους αντίστοιχους κάδους.

«Σ’ αυτήν την προσπάθεια, η συμβολή της σχολικής κοινότητας και των μαθητών μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική. Προσκαλούμε τα παιδιά, να γίνουν «δάσκαλοι» των γονιών τους και να μεταφέρουν το μήνυμα της αλλαγής που έρχεται στη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Κατερίνης», κατέληξε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέα: Στις πρώτες θέσεις στην ανακύκλωση ηλεκτρικού – ηλεκτρονικού εξοπλισμού ο Δήμος

Ποσότητα 15.030 κιλών αποβλήτων ηλεκτρικού/ηλεκτρονικού εξοπλισμού, παρέδωσε προς ανακύκλωση,  ο Δήμος Κέας το 2023, στην…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)  εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκατό νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα εγκατασταθούν στο Ηράκλειο

Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των 100 νέων  υπογείων κάδων στο Ηράκλειο,…