Άρθρο Localit 09 Ιουνίου, 2026

Στον Άγιο Μηνά Δεσφίνας το υποβρύχιο αξιοθέατο του Δήμου Δελφών

Στο επόμενο στάδιο περνά το έργο δημιουργίας ελεύθερου τεχνητού υποβρύχιου αξιοθέατου στον Δήμο Δελφών, μετά την υπογραφή των συμβάσεων που αφορούν την εκπόνηση των μελετών λιμενικών έργων και τις σχετικές περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις.

Το επενδυτικό σχέδιο με τίτλο «Δημιουργία υποβρύχιου αξιοθέατου στο Δήμο Δελφών» έχει ενταχθεί στο υποέργο «Καταδυτικός και Υποβρύχιος Τουρισμός» της Δράσης «Τουριστική Ανάπτυξη» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έπειτα από απόφαση της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, στα τέλη του 2025.

Το έργο χωροθετείται στην περιοχή του Αγίου Μηνά, στη Δημοτική Ενότητα Δεσφίνας, και διαθέτει εγκεκριμένη χρηματοδότηση ύψους 221.612,51 ευρώ. Το ποσό θα καλύψει δαπάνες για την κατασκευή των υποβρύχιων εγκαταστάσεων, την προμήθεια εξοπλισμού, την παροχή εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, τη μελέτη του έργου και την προβολή του.

Οι συμβάσεις που υπεγράφησαν αφορούν τη «Μελέτη λιμενικών έργων για τη δημιουργία ελεύθερου τεχνητού υποβρύχιου αξιοθέατου στο Δήμο Δελφών», προϋπολογισμού 12.834 ευρώ, καθώς και τις «Περιβαλλοντικές Μελέτες» του έργου, προϋπολογισμού 9.176 ευρώ.

Η μελέτη λιμενικών έργων περιλαμβάνει την αναλυτική τεχνική περιγραφή του έργου, των αντικειμένων που θα ποντιστούν, των υλικών και των πλωτών μέσων, καθώς και την αποτύπωση του τεχνικού ναυαγίου στον προτεινόμενο θαλάσσιο χώρο. Παράλληλα, οι περιβαλλοντικές μελέτες αφορούν τη σύνταξη του φακέλου για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Επιπλέον, θα συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης, σύμφωνα με την οριστική μελέτη εφαρμογής, ώστε το έργο να προχωρήσει στα επόμενα στάδια υλοποίησης.

Ο Δήμος Δελφών επισημαίνει ότι η παρέμβαση εντάσσεται στη στρατηγική ανάπτυξης του καταδυτικού τουρισμού και στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου πόλου έλξης επισκεπτών.

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Δήμου Δελφών ΕΔΩ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 10 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Δράμας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με παιχνίδι και δράσεις

Ο Δήμος Δράμας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με μια ανοιχτή γιορτή για παιδιά και…

Με μια ματιά 08 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε στη Λαμία το 42ο AVIN Ράλλυ Φθιώτιδος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Λαμία το 42ο AVIN Ράλλυ Φθιώτιδος, που συγκέντρωσε και φέτος το…

Με μια ματιά 31 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Ναύπακτος γιόρτασε την ολοκλήρωση των έργων στο Ενετικό Λιμάνι

Αποδόθηκαν στην πόλη και τους πολίτες τα ολοκληρωμένα έργα συντήρησης, αποκατάστασης, στερέωσης και ανάδειξης του…