Άρθρο Localit 03 Φεβρουαρίου, 2023

Στοιχεία για δαπάνες κοινωνικής προστασίας προσωπικού ζητά το ΥΠΕΣ από δήμους και περιφέρειες

Το υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφό του  καλεί τους δήμους και τις περιφέρειες έως την Πέμπτη 23-2- 2023 και ώρα 23.00’ να συγκεντρώσουν και να αποστείλουν στοιχεία για τις δαπάνες κοινωνικής προστασίας  προς τους υπαλλήλους τους για τα έτη 2021-2022.

Τα στοιχεία συγκεντρώνονται στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με τη μεθοδολογία της έρευνας, οι δαπάνες κοινωνικής προστασίας κατανέμονται στις εξής οκτώ (8) λειτουργίες: ασθένεια, αναπηρία, γήρας, επιζώντες/χηρεία, οικογένεια/τέκνα, ανεργία, στέγαση και κοινωνικός αποκλεισμός.

Η συλλογή των προαναφερθέντων στοιχείων από τους δήμους και τις περιφέρειες πραγματοποιείται από το υπουργείο Εσωτερικών,  προκειμένου στη συνέχεια να αποσταλούν συγκεντρωτικά δεδομένα στην ΕΛΣΤΑΤ. Για το σκοπό αυτό, οι δήμοι και οι περιφέρειες θα πρέπει να συμπληρώσουν τον πίνακα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ, στη διαδρομή Υπουργείο/Έγγραφα: https://www.ypes.gr/ola-ta-apotelesmata/ καθώς επίσης και στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΥΠ.ΕΣ. που αφορά στο προσωπικό Τ.Α., στη θέση Προσωπικό Τοπικής Αυτοδιοίκησης/Άντληση Αρχείων: https://aftodioikisi.ypes.gr.

Ο πίνακας αφού συμπληρωθεί από τους παραπάνω φορείς θα πρέπει να αναρτηθεί στον ειδικό διαδικτυακό τόπο συλλογής των στοιχείων που αφορούν θέματα του προσωπικού Τ.Α. του Υπουργείου μας (https://aftodioikisi.ypes.gr) με την ίδια ονομασία ( ELSTATPAR2023_ ), έως την Πέμπτη 23-2- 2023 και ώρα 23.00’.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 24 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: Απόδοση 45 εκατ. (Α’ δόση) από τους ΚΑΠ στους δικαιούχους Δήμους, για το Βοήθεια στο Σπίτι

Ποσό ύψους 45 εκατ. ευρώ, αποδίδεται από τους ΚΑΠ, στους δικαιούχους δήμους ως πρώτη δόση…

Υπουργείο Εσωτερικών 24 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ:  Έγκριση πρόσληψης 850 ατόμων με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα ΟΤΑ α’ βαθμού

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών η  πρόσληψη οκτακοσίων πενήντα (850) ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού…

Υπουργείο Εσωτερικών 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
30 εκ. ευρώ σε 135 δήμους, ΔΕΥΑ και περιφέρειες για έργα πρόληψης και διαχείρισης κινδύνων από φυσικές καταστροφές – Πρόσκληση ΥΠΕΣ

Το ποσό των 30 εκ. ευρώ διαθέτει το υπουργείο Εσωτερικών από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης…