02 Δεκεμβρίου, 2016

Στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ βράβευσε τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Ν. Κακλαμάνη και τον πρώην Δήμαρχο Πορταριάς Β. Κοντορίζο για την αυτοδιοικητική τους δράση

img_6303 img_6315

Γ.Πατούλης: «Μέσα από το ετήσιο τακτικό μας Συνέδριο εδώ στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζουμε ένα νέο θεσμό, τιμώντας ανθρώπους που υπηρέτησαν την Αυτοδιοίκηση με αφοσίωση, συνέπεια και αυταπάρνηση»

Παρουσίαση της ιστορικής έκδοσης «Η ΚΕΔΕ στα χρόνια της μεταπολίτευσης 1975-2016» στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη

 

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ κατόπιν εισήγησης του Προέδρου της Γ. Πατούλη τιμήθηκαν δύο σημαντικοί άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ βράβευσε τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Ν. Κακλαμάνη για την αυτοδιοικητική και πολιτική του δράση.

Ο κ. Κακλαμάνης ξεκίνησε ως γιατρός, έγινε ευρωβουλευτής, θήτευσε στην αυτοδιοίκηση ως δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ελλάδας και ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, έγινε υπουργός και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Bουλής.

 

Ακολούθως ο κ. Πατούλης βράβευσε τον κ. Βασίλη Κοντορίζο ο οποίος υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση επί 10 τετραετίες ως Κοινοτάρχης και Δήμαρχος Πορταριάς.

 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα μέσα από το ετήσιο τακτικό μας Συνέδριο εδώ στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζουμε ένα νέο θεσμό, τιμώντας ανθρώπους που υπηρέτησαν την Αυτοδιοίκηση με αφοσίωση, συνέπεια και αυταπάρνηση. Όταν μιλάμε για την ιστορία της ΚΕΔΕ δεν μπορεί από αυτήν να λείπουν πρόσωπα και προσωπικότητες που ξεχώρισαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Θέλω να συγχαρώ τόσο τον κ. Κακλαμάνη όσο και τον Κοντορίζο, δύο ανθρώπους που λάμπρυναν με την παρουσία τους το θεσμό της Αυτοδιοίκησης».

 

Εν τω μεταξύ για πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος η οποία το 2017 συμπληρώνει 90 χρόνια παρουσίας, με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, εκδόθηκε ιστορικό λεύκωμα στο οποίο γίνεται μια πρώτη παρουσίαση της ιστορίας που κατέγραψε ο θεσμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, δηλαδή από το 1975 έως σήμερα.

 

Η ιστορική έκδοση με τίτλο « Η ΚΕΔΕ στα χρόνια της μεταπολίτευσης 1975-2016» παρουσιάστηκε χθες, από την Αν. Γενική Διευθύντρια της ΚΕΔΕ Ν. Λουκάκη,  κατά την έναρξη του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Στο λεύκωμα επιχειρείται η αποτίμηση των προσπαθειών, των διεκδικήσεων και των αγώνων της ΚΕΔΕ και συνολικά του θεσμού της Αυτοδιοίκησης στα χρόνια της μεταπολίτευσης και αποδίδεται φόρος τιμής στους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορικής πορείας.

Κατά την παρουσίαση της ιστορικής έκδοσης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης υπογράμμισε πως το λεύκωμα έγινε σε μία κρίσιμη για το μέλλον του θεσμού συγκυρία και εξήρε τη συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ετήσιο τακτικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη, 1-3 Δεκεμβρίου 2016 16 Δεκεμβρίου, 2016
Πρακτικά του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ (1 – 3 Δεκεμβρίου 2016)

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 1ΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 2ΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ –…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ετήσιο τακτικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη, 1-3 Δεκεμβρίου 2016 08 Δεκεμβρίου, 2016
Η αυτοδιοίκηση ενωμένη προχωρά μπροστά, για να υλοποιήσει τις αποφάσεις του Συνεδρίου της Θεσσαλονίκης

H ανακοίνωση του κ. Δ. Μπίρμπα, μέλους του Δ.Σ.της ΚΕΔΕ και επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ετήσιο τακτικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη, 1-3 Δεκεμβρίου 2016 07 Δεκεμβρίου, 2016
Τιμώ το Γιάννη Μπουτάρη για την προσωπική και πολιτική του διαδρομή. Διαφωνώ όμως με την άποψη που έχει για τον τρόπο που λειτουργεί η ΚΕΔΕ, καθώς και για την αποτίμηση του Συνεδρίου της Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είναι ένα πρόσωπο που έχει προσφέρει πολλά, τόσο στην Αυτοδιοίκηση,…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ