Άρθρο Localit 07 Φεβρουαρίου, 2019

Στο ΣτΕ θα προσφύγει η ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας για το ζήτημα των ταμειακών διαθεσίμων

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) θα προσφύγει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα των ταμειακών διαθεσίμων και συγκεκριμένα κατά της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, σύμφωνα με την οποία εντός 30 ημερών από την έκδοσή της οι φορείς της γενικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων και των δήμων και των περιφερειών υποχρεούνται να μεταφέρουν τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμά τους στον λογαριασμό ταμειακής τους διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδας.

“Εμείς θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη και θα ασκήσουμε προσφυγή εναντίον αυτής της υπουργικής απόφασης και αίτηση αναστολής εκτελέσεως” σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Λάζαρος Κυρίζογλου. Έκανε δε λόγο για “εκβιασμούς” και “αντισυνταγματική πράξη”, καθώς όπως επισήμανε, καταλύεται η “συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης”.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ-ΚΜ, Χρήστος Ζησάκος, ζήτησε να ολοκληρωθεί ο διάλογος με τα αρμόδια υπουργεία για το θέμα των ταμειακών διαθεσίμων, ενώ τελικά το Δ.Σ. αποφάσισε, σε περίπτωση που εξαιρεθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση από την υπουργική απόφαση, να παγώσουν οι διαδικασίες προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ-ΚΜ αποφάσισε ακόμη να σταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών έγγραφο στο οποίο θα επισημαίνονται οι δυσκολίες και τα προβλήματα που θα προκύψουν στην εκλογική διαδικασία. Σύμφωνα με τον κ. Κυρίζογλου, καθώς θα υπάρξουν τέσσερις κάλπες για την εκλογή δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων, περιφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων, δημοτικών κοινοτήτων και ευρωβουλευτών, και ανακοινώθηκε ήδη ότι θα αυξηθεί κατά 80% ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων, η χρονική διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας θα αυξηθεί κατά πολύ, ενώ δημιουργούνται νέες ανάγκες σε εκλογικό εξοπλισμό και δαπάνες για τις αποζημιώσεις των μελών των εφορευτικών επιτροπών και του προσωπικού των δήμων που θα χρειαστεί να εργαστεί.

Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε είτε την ενσωμάτωση των τοπικών συμβουλίων στα ψηφοδέλτια για την εκλογή δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων είτε τη διεξαγωγή των εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο σε διαφορετικό χρόνο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Π. Μαρινάκης: Σε κάθε περίπτωση θα ψηφίσουμε έναν εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση, με ένα γύρο εκλογών

Την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για αλλαγή του εκλογικού νόμου στις  αυτοδιοικητικές εκλογές με  εκλογή…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαύδος: Ξεκίνησε η λειτουργία του συστήματος τηλεμετρίας-τηλεχειρισμού των δεξαμενών του δικτύου ύδρευσης

Ξεκίνησε στη Γαύδο η λειτουργία του συστήματος τηλεμετρίας-τηλεχειρισμού των δεξαμενών του δικτύου ύδρευσης, που έχει…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναγκαία η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων για την τοπική ανάπτυξη

Ημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή Υδάτινα Οικοσυστήματα και Τοπική Ανάπτυξη» αύριο Σάββατο 26 Απριλίου  στο…