Άρθρο Localit 22 Ιανουαρίου, 2024

Στο Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2021-2027, η Στρατηγική ΟΧΕ μικρών νησιών

Στο Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2021-2027 (ΕΣΠΑ), εντάχθηκε η Στρατηγική Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Μικρών Νησιών (ΟΧΕ μικρών νησιών), με απόφαση του Περιφερειάρχη  Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρη,μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού και ΕΣΠΑ, Σ. Κυρατζή.

Η στρατηγική αφορά την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού σχεδίου μικρονησιωτικής πολιτικής συνολικού προϋπολογισμού 40 εκ. € ,που απευθύνεται στις νήσους Ικαρία, Φούρνοι Κορσέων, Αγ. Ευστράτιος, Οινούσσες, Ψαρά.

Εκτός από συγκεκριμένες αναπτυξιακές παρεμβάσεις και έργα που είναι προσανατολισμένα στην αναπτυξιακή ταυτότητα των νησιών, αφορά και την δημιουργία ενός αντιπροσωπευτικού και δυναμικού συστήματος διακυβερνήσεως, όπως ακριβώς απαιτούν οι κανονισμοί και τα δημοκρατικά πρότυπα αναπτύξεως, όπου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα έχει καθοριστικό ρόλο.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μετά από μια κοπιώδη διαδικασία σχεδιασμού που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των μικρών Δήμων και κάθε φορέα που θα μπορούσε να εκφράσει παραγωγική γνώμη, τελικά βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να υπογράψω την έγκριση αυτής της στρατηγικής. Το επόμενο διάστημα με βάση την διαδικασία των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων του Προγράμματος Βόρειο Αιγαίο 2021-2027 θα πρέπει να ωριμάσουν και ενταχθούν και τα έργα που θα υλοποιήσουν μια νέα αναπτυξιακή κατάσταση για τα νησιά προς όφελος των κατοίκων τους, όπου και πάλι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα βρίσκεται κοντά τους», δήλωσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ρεθύμνης: Κάλεσμα στους πολίτες για αποψίλωση και καθαρισμό των οικοπέδων τους

Στην αποψίλωση και καθαρισμό των οικοπέδων τους μέχρι την 30η Απριλίου 2024, καλούνται οι πολίτες…

Ενδιαφέρουν 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά νωρίτερα η αντιπυρική περίοδος σε Κρήτη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο

Από σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, ξεκινά η αντιπυρική περίοδος στις περιφέρειες της Κρήτης, Βορείου και…

Ενδιαφέρουν 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Εορδαίας: Οριστική παραλαβή δύο δομών για ΑμεΑ

Στην οριστική παραλαβή της  Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Κινητικές Αναπηρίες (δυναμικότητας…