Άρθρο Localit 28 Νοεμβρίου, 2022

Στο πρόγραμμα Urban Youth Gardens ο Δήμος Αιγάλεω

Τα επόμενα βήματα του προγράμματος Urban Youth Gardens, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των συμμετεχόντων σε αυτό – ανάμεσά τους και ο Δήμος Αιγάλεω- η οποία έγινε στη Μάλτα, στα μέσα Νοεμβρίου.

Απώτερος σκοπός του έργου URBAN είναι να προωθήσει την ενεργό συμμετοχή και την εκπαίδευση των μελών των τοπικών κοινοτήτων – συμπεριλαμβανομένων των μη προνομιούχων νέων και εκείνων που διατρέχουν κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού π.χ. μακροχρόνια ανέργων – μέσω της δημιουργίας και της συντήρησης αστικών κήπων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του έργου, θα αναπτυχθεί μία καινοτόμος εκπαιδευτική μέθοδος για τη διδασκαλία κοινωνικών και προσωπικών δεξιοτήτων μέσω της κηπουρικής σε μελλοντικούς/ές νέους/ες αγρότες/ισσες (π.χ. διαπροσωπική επικοινωνία, ομαδική εργασία, διαχείριση και σχεδιασμός).

Στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Να επανασυνδέσει τους νέους με τη φύση, καθώς η φύση θα λειτουργήσει ως θεραπευτική δύναμη για τους νέους με τους οποίους θα συνεργαστούμε.
  • Να βοηθήσει τους νέους να συνειδητοποιήσουν από πού προέρχεται η τροφή τους και τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί η τροφή. Αυτό θα οδηγήσει σε καλύτερη εκτίμηση του αγρότη και της δουλειάς του.
  • Να αυξήσει το αίσθημα της υπευθυνότητας, της ενεργού ενασχόλησης με τα κοινά  στους συμμετέχοντες και να αναδείξει τη σημασία της δημιουργίας και διατήρησης αστικών χώρων πρασίνου για κηπουρική. Θα δημιουργήσουμε επίσης το αίσθημα της κοινότητας, καθώς οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν μεταξύ τους ως μια  κοινότητα για να φροντίσουν τον κοινό τους κήπο.
  • Να προσφέρει πρακτικές εμπειρίες στους νέους εργαζόμενους, οι οποίες θα τους ωφελήσουν προσωπικά και επαγγελματικά, ενώ παράλληλα θα ωφεληθούν και οι οργανισμοί οι οποίοι μπορεί να αναπτύξουν από κοινού μελλοντικά έργα σχετικά με αυτή την θεματική.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μισό εκατομμύριο γερμανικά μπαλκόνια διαθέτουν ηλιακούς συλλέκτες παραγωγής ρεύματος

Υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο τα γερμανικά μπαλκόνια που διαθέτουν ηλιακών συλλεκτών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας,…

Ενδιαφέρουν 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα μέλη από όλη την Ελλάδα στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες

Οχτώ επιπλέον δήμοι εντάχθηκαν στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες. Πρόκειται για τους δήμους Αγιάς, Αμυνταίου,…

Ενδιαφέρουν 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας ο Καλαματιανός χορός και το Δρώμενο Ευετηρίας της Νέδουσας

Ο Καλαματιανός Χορός και το Καρναβάλι Καθαράς Δευτέρας στη Νέδουσα Ταΰγετου (Δρώμενο Ευετηρίας) συγκαταλέγονται στις…