Άρθρο Localit 28 Νοεμβρίου, 2022

Στο πρόγραμμα Urban Youth Gardens ο Δήμος Αιγάλεω

Τα επόμενα βήματα του προγράμματος Urban Youth Gardens, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των συμμετεχόντων σε αυτό – ανάμεσά τους και ο Δήμος Αιγάλεω- η οποία έγινε στη Μάλτα, στα μέσα Νοεμβρίου.

Απώτερος σκοπός του έργου URBAN είναι να προωθήσει την ενεργό συμμετοχή και την εκπαίδευση των μελών των τοπικών κοινοτήτων – συμπεριλαμβανομένων των μη προνομιούχων νέων και εκείνων που διατρέχουν κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού π.χ. μακροχρόνια ανέργων – μέσω της δημιουργίας και της συντήρησης αστικών κήπων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του έργου, θα αναπτυχθεί μία καινοτόμος εκπαιδευτική μέθοδος για τη διδασκαλία κοινωνικών και προσωπικών δεξιοτήτων μέσω της κηπουρικής σε μελλοντικούς/ές νέους/ες αγρότες/ισσες (π.χ. διαπροσωπική επικοινωνία, ομαδική εργασία, διαχείριση και σχεδιασμός).

Στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Να επανασυνδέσει τους νέους με τη φύση, καθώς η φύση θα λειτουργήσει ως θεραπευτική δύναμη για τους νέους με τους οποίους θα συνεργαστούμε.
  • Να βοηθήσει τους νέους να συνειδητοποιήσουν από πού προέρχεται η τροφή τους και τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί η τροφή. Αυτό θα οδηγήσει σε καλύτερη εκτίμηση του αγρότη και της δουλειάς του.
  • Να αυξήσει το αίσθημα της υπευθυνότητας, της ενεργού ενασχόλησης με τα κοινά  στους συμμετέχοντες και να αναδείξει τη σημασία της δημιουργίας και διατήρησης αστικών χώρων πρασίνου για κηπουρική. Θα δημιουργήσουμε επίσης το αίσθημα της κοινότητας, καθώς οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν μεταξύ τους ως μια  κοινότητα για να φροντίσουν τον κοινό τους κήπο.
  • Να προσφέρει πρακτικές εμπειρίες στους νέους εργαζόμενους, οι οποίες θα τους ωφελήσουν προσωπικά και επαγγελματικά, ενώ παράλληλα θα ωφεληθούν και οι οργανισμοί οι οποίοι μπορεί να αναπτύξουν από κοινού μελλοντικά έργα σχετικά με αυτή την θεματική.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 03 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψηφιακές Γωνιές στις 25 Λέσχες Φιλίας του δήμου Αθηναίων

Απλά μαθήματα για την εξοικείωση των ηλικιωμένων με τις ψηφιακές υπηρεσίες Ψηφιακές γωνιές στις 25…

Ενδιαφέρουν 03 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαυρεωτικής: Εκδήλωση μνήμης για τα 60 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ίδρυμα Γρηγόρη Λαμπράκη συνδιοργανώνουν εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα…

Ενδιαφέρουν 03 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσουν οι δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης που παρέχουν φιλοξενία σε άστεγους…