Άρθρο Localit 23 Νοεμβρίου, 2023

Στο πρόγραμμα ONCE ο Δήμος Ελευσίνας

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα URBACT IV (2021-2027)_Action Planning Networks, με τίτλο: “One health Network for Cities in Europe –ONCE”, συμμετέχει ο Δήμος Ελευσίνας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των εταίρων από 9 διαφορετικές χώρες, από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου, στη Λυών της Γαλλίας, όπου ο Δήμος Ελευσίνας παρουσίασε το Σχέδιο Δράσης του, το οποίο στοχεύει στην «εξισορρόπηση και βελτιστοποίηση της υγείας των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος».

Με βασικούς άξονες το τρίπτυχο παιδί-οικογένεια-γειτονιά, ο Δήμος φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια πιλοτική γειτονιά, βασιζόμενη στην ιδέα της One Health και σε βέλτιστες πρακτικές βιωσιμότητας.

H Δράση του δικτύου των 9 διαφορετικών πόλεων, έχει ως κύρια του αποστολή του τον καθορισμό μιας κοινής προσέγγισης και τον εντοπισμό βέλτιστων πρακτικών, εργαλείων και μεθοδολογιών.

Αυτό θα επιτρέψει στις τοπικές αρχές και σε άλλα ενδιαφερόμενα μέρη να ενσωματώσουν την προσέγγιση “Μία Υγεία” στον καθορισμό και την εφαρμογή των αστικών δημόσιων πολιτικών.

Οι πόλεις που συμμετείχαν ήταν η Λυών, η Σουτσεάβα, το Κουόπιο, η Μπενίσα, το Μόναχο, το Στρασβούργο, το Λουλέ, το Λάχτι και ο Δήμος Ελευσίνας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…