Άρθρο Localit 27 Μαρτίου, 2023

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το έργο Αγροτικής Οδοποιίας του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Ποσό ύψους 4,3 εκατ. € εξασφαλίστηκε ως χρηματοδότηση για την Αγροτική Οδοποιία του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης».

Το έργο αφορά σε ασφαλτοστρώσεις Αγροτικών Οδών, διατηρώντας τα γεωμετρικά τους στοιχεία, με ταυτόχρονη κατασκευή, όπου απαιτείται, διαβάσεων ρεμάτων με την μέθοδο που είναι γνωστή ως «Ιρλανδική διάβαση» και με σύγχρονη τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης. Το συνολικό μήκος των οδών, που συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη, είναι περίπου 43.000 μέτρα και έχουν επιλεγεί, ώστε να δημιουργούν «βρόχους» σε διαφορετικές αγροτικές περιοχές του Δήμου Μαρκοπούλου, με σκοπό την ομαλή μετάβαση των αγροτών και των κτηνοτρόφων και των προϊόντων τους.

Η  απόφαση για τη χρηματοδότηση του έργου «Αγροτική οδοποιία Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας», αφορά στη βελτίωση των υφιστάμενων οδών πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, αποσκοπώντας στη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, στην ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και στην ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

«Η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, στις αγροτικές περιοχές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με την παράλληλη βελτίωση και εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων (πρόσβαση μηχανών, εύκολη διακίνηση της παραγωγής κ.λ.π.), συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Δήμος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βιοκλιματική ανάπλαση της Συνοικίας των Προσφυγικών του Ταύρου

Μία μεγάλη παρέμβαση για την αναβάθμιση της περιοχής του Ταύρου βρίσκεται σε εξέλιξη. Το έργο…

Βιώσιμες Πόλεις 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέοι υπόγειοι κάδοι στον Δήμο Χαλκιδέων

Υπόγειοι κάδοι εγκαθίστανται από σήμερα Τρίτη, σε περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων, στο πλαίσιο του έργου…

Βιώσιμες Πόλεις 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο χωριστής συλλογής τηγανελαίων στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Στη δημιουργία- για πρώτη φορά – δημοτικού δικτύου χωριστής συλλογής τηγανέλαιων, θα προχωρήσει  ο Δήμος…