Άρθρο Localit 29 Ιουλίου, 2021

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», δράσεις ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Ρεθύμνης

«Δράσεις ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Ρεθύμνης» είναι το έργο που εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και υπέγραψε ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, με τον δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη να το χαρακτηρίζει ως εξαιρετικό.

Πρόκειται για δράσεις προϋπολογισμού 1.197.550,56 ευρώ, οι οποίες περιλαμβάνουν την προμήθεια μικρών και μεγάλων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που προορίζονται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες ασφαλούς, εύκολης, οικονομικής και περιβαλλοντικά φιλικής, μετακίνησης των δημοτών – επισκεπτών του Ρεθύμνου, αλλά και εργαζομένων της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, επιφορτισμένων με την αρμοδιότητα των αυτοψιών σε εν εξελίξει έργα.

Ο Δήμος θα προμηθευτεί ηλεκτροκίνητα οχήματα καθώς και σταθμούς φόρτισης και πιο συγκεκριμένα: «Δύο ηλεκτρικά λεωφορεία αστικού τύπου, χωρητικότητας περίπου 25 ατόμων με πρόβλεψη χρήσης του και από άτομα με αναπηρία, δύο μικρά υβριδικά εξωτερικής φόρτισης SUV και τρία μικρά ηλεκτρικά οχήματα SUV που θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου σε υπαίθριες αυτοψίες, καθώς και έξι σταθμούς ταχείας φόρτισης δύο θέσεων εξυπηρέτησης, για την κάλυψη των αναγκών φόρτισης του συνόλου των ηλεκτρικών οχημάτων».

Ο σχεδιασμός από πλευράς της δημοτικής αρχής για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στο Ρέθυμνο, έχει στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας, την οικονομία και την εναρμόνιση με τις σύγχρονες ευρωπαϊκές και διεθνείς αντιλήψεις περί μετακίνησης.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης, εξέφρασε τη βαθιά του ικανοποίηση για την επιτυχή έκβαση της ολοκληρωμένης πρότασης που κατέθεσε ο Δήμος Ρεθύμνης, η οποία όπως τόνισε, αξιολογήθηκε ως εμπεριστατωμένη και κρίθηκε ώριμη για υλοποίηση, εξ ου και η ένταξη και χρηματοδότηση της από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 04 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου: Πρόγραμμα κατ΄ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας

Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα υλοποιεί ο δήμος Ηρακλείου προσφέροντας κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα σε άτομα…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 04 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέες καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες στους πολίτες από τον Δήμο Ιλίου

Σε νέες καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες προχωρά ο Δήμος Ιλίου, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 03 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόσκληση του δήμου Τρικκαίων σε επιχειρήσεις για συμμετοχή τους στο TriCoin

Καινοτόμο πρόγραμμα επιβράβευσης των πολιτών μέσω χρήσης δημοτικών υπηρεσιών και άθλησης υλοποιεί ο δήμος Τρικκαίων. …