Άρθρο Localit 11 Αυγούστου, 2016

Στο νοσοκομείο Κιλκίς οχτώ προσφυγόπουλα με ηπατίτιδα Α’

Στο νοσοκομείο Κιλκίς νοσηλεύονται οκτώ προσφυγόπουλα ηλικίας 2 έως 18 ετών με κρούσματα ηπατίτιδας Α. Πρόκειται για παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Προσφύγων και Μεταναστών της Νέας Καβάλας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, Στρατής Πλωμαρίτης, έχουν ήδη ενημερωθεί για τα κρούσματα το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και έχει κινηθεί όλος ο απαραίτητος μηχανισμός.

“Ο ιός μεταδίδεται από το στόμα, από τρόφιμα, από χέρια, από μολυσμένο νερό. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι και έχει κινηθεί ο μηχανισμός, έτσι όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ έχει κινηθεί και η διαδικασία εμβολισμού των προσφύγων στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας” είπε ο κ. Πλωμαρίτης.

Για “σοβαρή κατάσταση” έκανε λόγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, Αχιλλέας Καλεμκερίδης.

“Είναι μια σοβαρή κατάσταση διότι το 2015 τα δηλωθέντα κρούσματα ηπατίτιδας στην Ελλάδα ήταν 62, ενώ μέσα μέσα σε ένα δεκαήμερο είναι οκτώ”.

Σύμφωνα με τον κ. Καλεμκερίδη, οι “εργαζόμενοι ανησυχούν, αλλά η διοίκηση του νοσοκομείου με τις αρμόδιες επιτροπές έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα”.

Από την πλευρά του, ο κ. Πλωμαρίτης πρόσθεσε πως δόθηκε εντολή στη διοίκηση του νοσοκομείου του Κιλκίς “εάν δεν υπάρχουν κρεβάτια για παιδιά να τα στέλνουν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου υπάρχει παιδιατρική κλινική για λοιμώδη νοσήματα, ενώ εάν δεν υπάρχουν κρεβάτια για μεγάλους να τους στέλνουν σε κάποιο άλλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης”.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…