Άρθρο Localit 19 Ιουλίου, 2017

Στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων όλοι οι φορείς της γενικής κυβέρνησης- Τροπολογία

Επεκτείνεται σε όλους τους φορείς της γενικής κυβέρνησης η υποχρέωση χρήσης του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), σε όλα τα στάδια της διαδικασίας σύναψης δημοσίων συμβάσεων του Ν. 4412/2016, με εκτιμώμενη αξία ανώτερη των 60.000 ευρώ, από 25.7.2017 ή 20.10.2017 (κατά τα οριζόμενα ανάλογα με το είδος όλων των δημοσίων συμβάσεων).

Τα παραπάνω προβλέπει Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομίας και Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με τη διάταξη αυτή προστίθεται το σύνολο των φορέων της γενικής κυβέρνησης στη χρήση του ΕΣΗΔΗΣ όσον αφορά διαγωνιστικές διαδικασίες έργων με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής, καθότι το σύστημα, μπορεί πλέον να τις υποστηρίξει.

Η σταδιακή εφαρμογή σε δύο στάδια κρίνεται απαραίτητη, καθότι χρειάζεται χρόνος, τόσο για την υλοποίηση-επέκταση του συστήματος, όσο και για την ενημέρωση των δημοσίων φορέων και την εκπαίδευση τους στις ηλεκτρονικές διαδικασίες.
Τροπολογία

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος, έκτος ομαδικός τάφος βρέθηκε στις Συκιές, αποκάλυψε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σ. Δανιηλίδης

Νέος, έκτος ομαδικός τάφος εκτελεσθέντων πολιτικών κρατούμενων του Εμφυλίου πολέμου εντοπίστηκε στις Συκιές κατά τη…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την παραίτησή του υπέβαλε ο δήμαρχος Ν. Κέρκυρας εξαιτίας του προβλήματος της λειψυδρίας

Οι καθυστερήσεις και τα εμπόδια για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της λειψυδρίας στον Δήμο…

Ρεπορτάζ 08 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλούσιο πρόγραμμα και ξεχωριστές συνεργασίες στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, 18-27/7

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Maguy Marin, Χρήστο Παπαδόπουλο, Damien Jalet, Omar Rajeh και Kat Válastur,…