Άρθρο Localit 29 Μαΐου, 2023

 Στο δρόμο του ψηφιακού μετασχηματισμού ο Δήμος Αμφιλοχίας

Το δρόμο του ψηφιακού μετασχηματισμού ακολουθεί ο Δήμος Αμφιλοχίας, με στόχο να μετατραπεί σε “Έξυπνη Πόλη»(Smart City).

Ήδη όπως ενημερώνει κατέθεσε πρόταση στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου  “Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δήμου Αμφιλοχίας”, συνολικού προϋπολογισμού 479.883,60€.

Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια νέων εφαρμογών και τεχνολογικών μέσων για την ενίσχυση του εν λόγω εγχειρήματος. «Το έργο θα συντελέσει σημαντικά στην υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξη του Δήμου μας, για την μετάβαση του σε μία «Έξυπνη Πόλη», εξασφαλίζοντας στους κατοίκους υψηλό βιοτικό επίπεδο, κοινωνική συνοχή και βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και στους επισκέπτες ποιοτική διαμονή», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του.

Η πρόταση του Δήμου περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

Ψηφιακός Οδηγός Πόλης

Δημιουργία ενός σημείου κεντρικής πληροφόρησης και επικοινωνίας των τοπικών επιχειρήσεων με τον Δήμο, όπου καταγράφεται η εικόνα των επιχειρήσεων στις υπηρεσίες του Δήμου. Με την υλοποίηση της δράσης επιδιώκεται η αύξηση της επισκεψιμότητας, η τόνωση της μικρομεσαίας επιχείρησης και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Σύστημα Διασύνδεσης λαμπτήρων νέας τεχνολογίας

Εγκατάσταση συστήματος διασύνδεσης λαμπτήρων νέας τεχνολογίας σε υπολογιστικό κέντρο διαχείρισης με σκοπό την ανάπτυξη ενός σύγχρονου δικτύου οδοφωτισμού, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου, διαχείρισης, εύρεσης βλαβών και προγραμματισμού δράσεων και ενεργειών.

Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαχείρισης και Οργάνωσης της Διοίκησης του Δήμου

Εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος οργάνωσης και διαχείρισης της διοίκησης του Δήμου με σκοπό τον ορισμό προτεραιοτήτων, την αποτελεσματικότερη και ευκολότερη διεκπεραίωση ζητημάτων καθώς και την διευκόλυνση του προσωπικού αλλά και τον πολιτών.

Ηλεκτρονικό Σύστημα Πληρωμών

Εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμών με σκοπό την παροχή -τόσο στους πολίτες όσο και στις επιχειρήσεις- τη δυνατότητα πληρωμής οφειλών προς τον Δήμο, με τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, web banking αλλά και οποιαδήποτε σύγχρονη μέθοδο πληρωμής.

Ηλεκτρονικό Σύστημα Διακίνησης Εγγράφων και Ψηφιακών Υπογραφών

Εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος διακίνησης εγγράφων και ψηφιακών υπογραφών με σκοπό την ολοκληρωμένη λύση ψηφιακής αρχειοθέτησης του μεγάλου όγκου των αρχείων που διακινούνται καθημερινά για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και αυτές της εξυπηρέτησης των πολιτών.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Κατάργηση είσπραξης παλαιών ανταποδοτικών τελών

Την κατάργηση της είσπραξης ανταποδοτικών τελών που επιβάρυναν τους πολίτες από το 1996 αποφάσισε το…

Ενδιαφέρουν 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωδώνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Δωδώνης κάνει γνωστό ότι τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα εξαπάτησης πολιτών…

Ενδιαφέρουν 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά η διαδικασία αποκατάστασης σχολικών μονάδων στους δήμους Τρικκαίων, Φαρκαδόνας, Παλαμά, Βόλου και Δομοκού

Αρχίζει η διαδικασία για την αποκατάσταση των σχολικών μονάδων σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Σύμφωνα…