Άρθρο Localit 02 Φεβρουαρίου, 2023

Στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις εντάσσεται ο δήμος Ρεθύμνης

Την ένταξη του δήμου Ρεθύμνης στο Μνημόνιο Συνεργασίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αποστολής για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030, θα υπογράψει ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης, αύριο Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Η δημοτική αρχή Ρεθύμνου αποδέχτηκε την πρόσκληση του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΝ, Ευθύμιου Μπακογιάννη, να υπογράψει το νέο Μνημόνιο Συνεργασίας, εξασφαλίζοντας, σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, τη συμμετοχή του δήμου στο δίκτυο 80 ελληνικών πόλεων που θα εργαστούν πάνω στην κλιματική ουδετερότητα. Πρόκειται για πολύ σημαντική, όπως χαρακτηρίζεται, πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής «Αποστολής για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030».

Με τη συμμετοχή του δήμου Ρεθύμνης στη συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Αποστολή, με την οποία, όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή, «θα επιτευχθεί, μεταξύ άλλων, αφενός ο συντονισμός και η συνέργεια των συμμετεχόντων δήμων της χώρας, με κοινό στόχο την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας μέσα από στοχευμένες περιβαλλοντικές δράσεις κι εφαρμογές “έξυπνων πόλεων”, και, αφετέρου, η διάχυση καλών πρακτικών που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της συντελούμενης κλιματικής αλλαγής».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κλιματική Κρίση 29 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο φετινός Φεβρουάριος ενδέχεται να είναι ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ

Ο πλανήτης πιθανόν να έζησε τον πιο ζεστό Φεβρουάριο που έχει καταγραφεί ποτέ, με τα…

Κλιματική Κρίση 14 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής

Οι πολικές αρκούδες κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα κατά τη διάρκεια των περιόδων χωρίς πάγο…

Κλιματική Κρίση 09 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ρύπανση από ορυκτά καύσιμα αφήνει τα σημάδια της στα κοράλλια της Μεσογείου

Ρύποι από την καύση ορυκτών καυσίμων βρέθηκαν για πρώτη φορά ενσωματωμένοι σε κοράλλια, προσφέροντας στους…