26 Νοεμβρίου, 2021

Στηρίζουμε εκείνους που διατηρούν την πόλη μας, το γραφείο μας, το λεωφορείο …ΚΑΘΑΡΑ, λέγοντας το δικό μας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, από αύριο 27 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου

Δ. Παπαστεργίου: Στόχος είναι να αναδείξουμε την κεντρική αξία Υπεύθυνος Πολίτης, μα πάνω από όλα Άνθρωπος

 

«Καθαρή Εβδομάδα »! Αυτόν τον τίτλο έδωσε στην πρωτοβουλία  αλληλεγγύης που ανέλαβε η ΚΕΔΕ προς όλους εκείνους τους εργαζόμενους που διατηρούν την πόλη μας, το γραφείο μας, το λεωφορείο …ΚΑΘΑΡΑ, λέγοντας το δικό μας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ με τον πιο ξεχωριστό τρόπο.

 

Η δράση ξεκινά, με τη συμμετοχή δήμων από όλη τη χώρα και τη στήριξη της εταιρείας Kärcher, από αύριο Σάββατο, 27 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου με σημεία εκκίνησης την Αθήνα, την Αρχαία Ολυμπία και τη Λίμνη Ευβοίας.

 

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου σε μήνυμά του, «στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να αναδείξουμε την κεντρική αξία του Υπεύθυνου Πολίτη, μα πάνω από όλα του Ανθρώπου και δεσμευόμαστε να κάνουμε τη διαφορά, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Με μία σειρά ενεργειών, καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας 27 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου 2021, καλούμε τους πολίτες να ευχαριστήσουν τους εργαζόμενους της καθαριότητας που συναντούν (στο σπίτι, στο γραφείο, στον δρόμο). Με κύριο γνώμονα την αφύπνιση των συμπολιτών μας, στρέφουμε το βλέμμα μας στους ανθρώπους που απλά προσπερνάμε, που απλά θεωρούμε δεδομένους.  Για τον λόγο αυτό, έχουμε δημιουργήσει το δικό μας σήμα «την κίτρινη καρδιά» που ουσιαστικά εκφράζει το ευχαριστώ του καθενός προς τους εργαζομένους της καθαριότητας».

 

Οι δράσεις

 

Για την επίτευξη του σκοπού αυτής της πρωτοβουλίας έχουν προγραμματιστεί μία σειρά από δράσεις καθ’ όλη την διάρκεια της «Καθαρής Εβδομάδας 2021», σε συνεργασία με την Kärcher.

 

Συγκεκριμένα, αύριο Σάββατο, 27 Νοεμβρίου θα φωταγωγηθούν ταυτόχρονα «κίτρινες καρδιές» στην Αθήνα, στην πλατεία Κοραή, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη και στην Αρχαία Ολυμπία παρουσία του δημάρχου Γ. Γεωργιόπουλου και γενικού γραμματέα της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρη καθώς και αντιδημάρχων καθαριότητας και εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

Παράλληλα τη Δευτέρα θα φωταγωγηθεί κίτρινη καρδιά στο λιμάνι της Λίμνης Ευβοίας, ενώ στους περισσότερους δήμους της χώρας θα πραγματοποιηθεί και φωταγώγηση συμβολικών σημείων των δήμων, που θα διατηρηθεί καθ’ όλη την διάρκεια της «Καθαρής Εβδομάδας».

 

Η ενέργεια καταγράφεται και στο site «katharievdomada.gr» , αλλά και μέσα από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ, www.kede.gr , όπου καθένας μπορεί να πει το δικό του συμβολικό «ευχαριστώ» πατώντας στη μεγάλη κίτρινη καρδιά, ενώ όλες οι παράλληλες δράσεις που υποστηρίζουν την ενέργεια αποτυπώνονται στο διαδραστικό χάρτη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 24 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Παπαστεργίου: Η σύγχρονη και ισχυρή Αυτοδιοίκηση θέλει σύγχρονους τρόπους, νέες γνώσεις και δεξιότητες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλεται από Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη συνεχή…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 19 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου καταδικάζει απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση στο Δημαρχείο του Δήμου Θερμαϊκού

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Δημήτρης Παπαστεργίου, εκφράζοντας το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 18 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η Κ.Ε.Δ.Ε. να συμμετάσχει στην κοινή ομάδα εργασίας με ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΣ για την οικονομική στήριξη των Δήμων

Δ. Παπαστεργίου: Να συγκροτηθεί άμεσα η ομάδα εργασίας και να συνεδριάσει, ώστε να ληφθούν αποφάσεις…