Την στήριξη της Κομισιόν στις προσπάθειες για την ανάπτυξη και ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου, εξέφρασε η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Corina Cretu, σύμφωνα με απάντηση που απέστειλε στον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, μετά από σχετική ερώτηση.
Ο Δ. Παπαδημούλης στην ερώτησή του έθετε το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου, για το οποίο «η Ελλάδα διεκδικεί 220 εκατ. ευρώ (μέσω διαφόρων προγραμμάτων) από το ΣΕΣ 2014-2020», ζητώντας από την Κομισιόν να πληροφορηθεί κατά πόσο ισχύουν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αντιρρήσεις της, σχετικά με τη «διάθεση του συνόλου των πόρων που έχουν ζητηθεί», από την ελληνική πλευρά.
Στην απάντησή της η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, κα. Cretu, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες αναφορικά με το ύψος των εγκεκριμένων κοινοτικών πόρων, τονίζει ότι «Η Επιτροπή υποστηρίζει την ανάπτυξη και ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου», καθώς επίσης, ότι «Στο πλαίσιο της περιόδου 2014-2020, μεγάλο έργο εθνικού κτηματολογίου προγραμματίζεται να υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και καινοτομία» που εγκρίθηκε με απόφαση της Επιτροπής στις 18 Δεκεμβρίου 2014. Η ανάπτυξη της υποδομής και των ψηφιακών υπηρεσιών για την καταχώριση και τη διαχείριση ακινήτων εντάσσεται στις επενδυτικές προτεραιότητες του παρόντος προγράμματος».
Άρθρο Localit 10 Μαρτίου, 2015
Στήριξη Κομισιόν στην ανάπτυξη και λειτουργία του Εθνικού Κτηματολογίου, μέσω του ΣΕΣ 2014-2020
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ετικέτες
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ρεπορτάζ
19 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Πελετίδης: Η υπογειοποίηση του τρένου είναι αδιαπραγμάτευτη για το λαό της Πάτρας
«Η υπογειοποίηση του τρένου είναι αδιαπραγμάτευτη για το λαό της Πάτρας» τόνισε ο δήμαρχος Κώστας…
Ρεπορτάζ
16 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Κεφαλογιάννης για καθαρισμούς οικοπέδων: Nέο θεσμικό πλαίσιο για επιβράβευση των δήμων που επιδεικνύουν υψηλό βαθμό συμμόρφωσης
Στην ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός…
Ρεπορτάζ
14 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Β. Αιγαίου: 60 εκ. ευρώ για θωράκιση των νησιών από τη λειψυδρία
Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των νησιών του Βορείου Αιγαίου απέναντι στο μείζον πρόβλημα…