Άρθρο Localit 02 Σεπτεμβρίου, 2016

Στήριξη Γ. Δραγασάκη για τη δημιουργία Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΤη δημιουργία Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας σχεδιάζει  η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, «ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από στελέχη της περιφέρειας, προέδρους και στελέχη τοπικών ΕΒΕ, καθώς και τον πρόεδρο και ΔΣ του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) Κώστα Γαλιάτσο, ενημέρωσε τον κ. Δραγασάκη για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής και τις κινήσεις που γίνονται για την τόνωση της οικονομίας της. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε την πρωτοβουλία της περιφέρειας, να διαθέσει μέρος των πόρων της για τη δημιουργία Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.

«Το Ταμείο, συνεπένδυση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του ΕΤΕΑΝ, θα αποσκοπεί στη στοχευμένη χρηματοδότηση επιχειρήσεων της περιφέρειας. Τα εξειδικευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία θα σχεδιαστούν στην βάση των τοπικών χαρακτηριστικών και των ιδιαιτεροτήτων του οικονομικού περιβάλλοντος της περιφέρειας».

Ο Γιάννης Δραγασάκης «υποδέχθηκε με ενδιαφέρον την πρωτοβουλία αυτή και δήλωσε τη στήριξή του στο εγχείρημα, ως ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση της περιφερειακής ανάπτυξης μέσα από συνέργειες περιφερειακών/τοπικών θεσμών και φορέων, που αναδεικνύει προοπτικές για τις τοπικές κοινωνίες».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε ότι «αποτελεί διεθνή τάση η ενεργοποίηση καινοτόμων και εξειδικευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κινητοποίηση πόρων σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, την αύξηση της απασχόλησης και τη δημιουργία εισοδημάτων», και υπογράμμισε ότι «για τον σκοπό αυτό θα στηρίξει πρωτοβουλίες όπως αυτή με κάθε πρόσφορο μέσο».

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το Τεχνοβλαστό ATLAS GovTech Advisory

Η ΚΕΔΕ είναι πάντα κοντά σε κάθε πρωτοβουλία και εκδήλωση που έχει στόχο να ενισχύσει…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026 και ώρα 11:00 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στα…

Κλιματική Κρίση 12 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Ενεργή Μάχη»- Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε διαβούλευση

Αλλαγές σε πρόληψη, συντονισμό και επιχειρησιακή ετοιμότητα- Έμφαση στην πρόληψη και στον ρόλο της Τοπικής…