Άρθρο Localit 02 Σεπτεμβρίου, 2016

Στήριξη Γ. Δραγασάκη για τη δημιουργία Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΤη δημιουργία Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας σχεδιάζει  η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, «ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από στελέχη της περιφέρειας, προέδρους και στελέχη τοπικών ΕΒΕ, καθώς και τον πρόεδρο και ΔΣ του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) Κώστα Γαλιάτσο, ενημέρωσε τον κ. Δραγασάκη για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής και τις κινήσεις που γίνονται για την τόνωση της οικονομίας της. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε την πρωτοβουλία της περιφέρειας, να διαθέσει μέρος των πόρων της για τη δημιουργία Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.

«Το Ταμείο, συνεπένδυση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του ΕΤΕΑΝ, θα αποσκοπεί στη στοχευμένη χρηματοδότηση επιχειρήσεων της περιφέρειας. Τα εξειδικευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία θα σχεδιαστούν στην βάση των τοπικών χαρακτηριστικών και των ιδιαιτεροτήτων του οικονομικού περιβάλλοντος της περιφέρειας».

Ο Γιάννης Δραγασάκης «υποδέχθηκε με ενδιαφέρον την πρωτοβουλία αυτή και δήλωσε τη στήριξή του στο εγχείρημα, ως ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση της περιφερειακής ανάπτυξης μέσα από συνέργειες περιφερειακών/τοπικών θεσμών και φορέων, που αναδεικνύει προοπτικές για τις τοπικές κοινωνίες».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε ότι «αποτελεί διεθνή τάση η ενεργοποίηση καινοτόμων και εξειδικευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κινητοποίηση πόρων σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, την αύξηση της απασχόλησης και τη δημιουργία εισοδημάτων», και υπογράμμισε ότι «για τον σκοπό αυτό θα στηρίξει πρωτοβουλίες όπως αυτή με κάθε πρόσφορο μέσο».

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 08 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου: Στρατηγική παρουσία δίπλα σε κάθε Δήμο – Μήνυμα ενότητας και δράσης για μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση

Η παρουσία του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης,…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 07 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου στο Olympia Forum : «Συγκροτούμε Συμμαχία Ευθύνης για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας»

Με ένα καθαρό και αποφασιστικό μήνυμα για την ανάγκη θεσμικών αλλαγών και ουσιαστικής αποκέντρωσης, ο…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 07 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στον Δήμο Πηνειού ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Συνάντηση Κυρίζογλου – Καστρινού: Κοινό όραμα για μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση Τον Πρόεδρο της Κεντρικής…