Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2022

Στην τελική ευθεία, η ολοκλήρωση του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας του Παπάγου

Ο Δήμος Παπάγου- Χολαργού, ενημερώνει ότι την Παρασκευή 13 Μαΐου ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση της οδού Κύπρου και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία τμήμα  του δρόμου μέχρι την οδό Αρτέμιδος, τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα προσθέτει ότι εργασίες συνεχίζονται στην πλατεία 8ης Μεραρχίας, ενώ απομένει τμήμα της οδού Κορυτσάς για την ολοκλήρωση τους.

Όπως εξηγεί σε σχετική ανακοίνωσή του, σε όλες τις φάσεις υλοποίησης του έργου υπήρξαν καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να έχει παραταθεί, πέραν του αρχικού χρονοδιαγράμματος, η παράδοσή του.
“Αυτό είχε / έχει ως αποτέλεσμα και την παράταση της ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας, αφού δεν είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την κεντρική είσοδο του Παπάγου” όπως επισημαίνει και διευκρινίζει ότι: “Για την ταλαιπωρία αυτή ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ΔΕΝ έχει καμία ευθύνη, αφού το έργο αυτό υλοποιείται ΕΞ ΟΛΟΚΛΉΡΟΥ (δημοπράτηση, χρηματοδότηση, επίβλεψη) από την Περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή παρακολουθούσε στενά την εξέλιξη των εργασιών και όταν εντόπιζε καθυστερήσεις ασκούσε πίεση στον ανάδοχο και τους επιβλέποντες του έργου”.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ανεξαρτήτως των καθυστερήσεων,  με την ολοκλήρωση των εργασιών θα παραδοθεί ένα  σημαντικό  έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης ενός μεγάλου τμήματος του Παπάγου.
Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν νέοι αγωγοί ομβρίων υδάτων μεγάλης διατομής συνολικού μήκους 4.010 μέτρων με αντίστοιχα φρεάτια υδροσυλλογης στις παρακάτω οδούς: Στρατάρχου Αλεξ. Παπάγου, Κορυτσάς, Βυζαντίου, Λεμεσού, Λευκωσίας, Κυρηνείας, 25ης Μαρτίου, Σμύρνης, Μαγνησίας, Ασπασίας, Αρτέμιδος και Ελευθερίου Βενιζέλου.

“Διασφαλίζεται έτσι η προστασία της περιουσίας αλλά και της ζωής των συμπολιτών μας, σε μια περιοχή που μετατρεπόταν σε ποτάμι μετά από κάθε ισχυρή νεροποντή. Το μεγάλο αυτό έργο, ήταν περισσότερο από ποτέ απαραίτητο σε μια περίοδο μάλιστα που η κλιματική αλλαγή προκαλεί έντονα καιρικά φαινόμενα με δραματικές συνέπειες”, καταλήγει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Από σήμερα οι αιτήσεις για τα έξοδα ελέγχου ηλεκτρικών εγκαταστάσεων για τους πλημμυροπαθείς από τον “Daniel”

Ανοίγει σήμερα Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, από τους πλημμυροπαθείς της κακοκαιρίας «Daniel»,…

Ενδιαφέρουν 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μ. Δημοπούλου: Δύο καινοτομίες το επόμενο διάστημα για τα ζώα συντροφιάς

Τη λειτουργία δύο καινοτομιών για τα ζώα συντροφιάς το επόμενο διάστημα προαναγγέλλει η Ειδική Γραμματέας…

Ενδιαφέρουν 03 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκύκλιος ΕΦΚΑ για αναγνώριση υπολειπόμενου χρόνου για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στο Δημόσιο

Με Εγκύκλιο του ΕΦΚΑ παρέχονται διευκρινίσεις αναφορικά με τις δυνατότητες που έχουν υπάλληλοι στο Δημόσιου…