Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2022

Στην τελική ευθεία, η ολοκλήρωση του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας του Παπάγου

Ο Δήμος Παπάγου- Χολαργού, ενημερώνει ότι την Παρασκευή 13 Μαΐου ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση της οδού Κύπρου και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία τμήμα  του δρόμου μέχρι την οδό Αρτέμιδος, τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα προσθέτει ότι εργασίες συνεχίζονται στην πλατεία 8ης Μεραρχίας, ενώ απομένει τμήμα της οδού Κορυτσάς για την ολοκλήρωση τους.

Όπως εξηγεί σε σχετική ανακοίνωσή του, σε όλες τις φάσεις υλοποίησης του έργου υπήρξαν καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να έχει παραταθεί, πέραν του αρχικού χρονοδιαγράμματος, η παράδοσή του.
“Αυτό είχε / έχει ως αποτέλεσμα και την παράταση της ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας, αφού δεν είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την κεντρική είσοδο του Παπάγου” όπως επισημαίνει και διευκρινίζει ότι: “Για την ταλαιπωρία αυτή ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ΔΕΝ έχει καμία ευθύνη, αφού το έργο αυτό υλοποιείται ΕΞ ΟΛΟΚΛΉΡΟΥ (δημοπράτηση, χρηματοδότηση, επίβλεψη) από την Περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή παρακολουθούσε στενά την εξέλιξη των εργασιών και όταν εντόπιζε καθυστερήσεις ασκούσε πίεση στον ανάδοχο και τους επιβλέποντες του έργου”.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ανεξαρτήτως των καθυστερήσεων,  με την ολοκλήρωση των εργασιών θα παραδοθεί ένα  σημαντικό  έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης ενός μεγάλου τμήματος του Παπάγου.
Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν νέοι αγωγοί ομβρίων υδάτων μεγάλης διατομής συνολικού μήκους 4.010 μέτρων με αντίστοιχα φρεάτια υδροσυλλογης στις παρακάτω οδούς: Στρατάρχου Αλεξ. Παπάγου, Κορυτσάς, Βυζαντίου, Λεμεσού, Λευκωσίας, Κυρηνείας, 25ης Μαρτίου, Σμύρνης, Μαγνησίας, Ασπασίας, Αρτέμιδος και Ελευθερίου Βενιζέλου.

“Διασφαλίζεται έτσι η προστασία της περιουσίας αλλά και της ζωής των συμπολιτών μας, σε μια περιοχή που μετατρεπόταν σε ποτάμι μετά από κάθε ισχυρή νεροποντή. Το μεγάλο αυτό έργο, ήταν περισσότερο από ποτέ απαραίτητο σε μια περίοδο μάλιστα που η κλιματική αλλαγή προκαλεί έντονα καιρικά φαινόμενα με δραματικές συνέπειες”, καταλήγει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Είκοσι τέσσερα έργα σε εξέλιξη στον Δήμο Κηφισιάς

Είκοσι τέσσερα  έργα είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στον Δήμο Κηφισιάς. Όπως ενημερώνει, πρόκειται…

Ενδιαφέρουν 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Οιχαλίας: «Αρχαία όργανα-Νέα Μουσική» την Παρασκευή 12/8 στον Ναό Επικούριου Απόλλωνος

Τη μουσική παράσταση : «Αρχαία όργανα – Νέα μουσική» διοργανώνει ο Δήμος Οιχαλίας, στο Ναό…

Ενδιαφέρουν 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στις 24 Αυγούστου ξεκινά το 2ο μέρος του 28ου Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού

Στις 24 Αυγούστου, ξεκινά το δεύτερο μέρος του 28ου Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού, στο καταπράσινο και ανακαινισμένο…