Άρθρο Localit 22 Αυγούστου, 2022

Στην προμήθεια εξοπλισμού για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων προχωρά ο Δήμος Θηβαίων

Σημαντικό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, αποτελεί για τον Δήμο  Θηβαίων, η ένταξη της πράξης για την Προμήθεια εξοπλισμού για την εφαρμογή προγραμμάτων χωριστής συλλογής αστικών βιοαποβλήτων στο Δήμο, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και με τη συγχρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πράξη, ύψους 1.303.860,00 €, αφορά στην προμήθεια κάδων – μέσων συλλογής βιοαποβλήτων,  και εξοπλισμού για την εφαρμογή προγραμμάτων χωριστής συλλογής αστικών βιοαποβλήτων, προωθώντας κατά προτεραιότητα την πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση, τη διαλογή στην πηγή και την κομποστοποίηση.

Το δίκτυο που θα δημιουργηθεί αρχικά θα περιλαμβάνει 2.000 καφέ κάδους χωρητικότητας 50 λίτρων, 2.000 καφέ κάδους χωρητικότητας 120 λίτρων και 1.000 καφέ κάδους χωρητικότητας 240 λίτρων.

Οι κάδοι αυτοί θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένα σημεία στην επικράτεια του Δήμου Θηβαίων.

Επίσης θα γίνει προμήθεια 400.000 βιοδιασπώμενων σάκων 10 λίτρων για τα επιλεγμένα νοικοκυριά και 10.000 βιοδιασπώμενων σάκων 50 λίτρων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για την αποκομιδή των κάδων προβλέπεται η προμήθεια ενός απορριμματοφόρου τύπου πρέσας χωρητικότητας 6 κ.μ και δυο απορριμματοφόρα τύπου πρέσας χωρητικότητας 12 κ.μ., ενώ για τη συχνή πλύση των κάδων και τον περιορισμό των δυσάρεστων οσμών, θα γίνει προμήθεια δύο αυτοκινούμενων πλυντηρίων κάδων.

«Η συλλογή βιοαποβλήτων αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της ανακύκλωσης, προωθώντας λύσεις όπως η κομποστοποίηση και η διαλογή στην πηγή. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επιτρέψει στους πολίτες του Δήμου Θηβαίων να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία διαχείρισης αποβλήτων, εξασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος», δήλωσε  ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 28 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, στο επίκεντρο συνάντησης φορέων στον Δήμο Αλμωπίας

Η αποτελεσματικότερη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, και η ενημέρωση των πολιτών για τα ζώα συντροφιάς,…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαλάνδρι: Κάλεσμα Δήμου για συμβολή των πολιτών στην καταγραφή και μείωση των αποβλήτων τροφίμων

Μονάδα αποτροπής απωλειών και δημιουργίας τροφικών αποβλήτων, δημιουργήθηκε πρόσφατα στον Δήμο Χαλανδρίου, με επιστημονικό υπεύθυνο…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Π. Φάληρο: «Έξυπνοι» βυθιζόμενοι κάδοι σε κεντρικά σημεία της πόλης

«Με επιμονή στις δράσεις αναβάθμισης της καθαριότητας και της αισθητικής της πόλης  και με παράλληλη…