Άρθρο Localit 25 Φεβρουαρίου, 2021

Στην περιφέρεια Ηπείρου 40 στρέμματα στην Πεδινή για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Στην περιφέρεια Ηπείρου περνούν δωρεάν και για κοινωφελή σκοπό οι περιοχές του αγροκτήματος Πεδινής, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Περιφέρειας το οποίο έκανε δεκτό το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  

Πρόκειται για εκτάσεις γύρω στα σαράντα στρέμματα τα οποία θα περάσουν υπό τον έλεγχο της Περιφέρειας για 25 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 10 χρόνια, και θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με το έργο αυτό προσδοκάται ότι «θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση δράσεων καινοτομίας, στη διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας και θα αποτελέσει ευρύτερο πόλο προσέλκυσης και συνεργασίας ερευνητικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών και επενδυτικών φορέων της ευρύτερης περιοχής».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 27 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Το Βιβλίο Γνώση» στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης πραγματοποίησε με επιτυχία τη δράση «Το Βιβλίο Γνώση», στο πλαίσιο…

Με μια ματιά 25 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλεια 2026: 30 χρόνια πολιτισμού στο Ηράκλειο Αττικής

Ο πολιτιστικός θεσμός του Δήμου Ηρακλείου Αττικής «Ηράκλεια» συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια παρουσίας. Από τις…

Με μια ματιά 24 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η 9η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών στον Τύρναβο

Ο Δήμος Τυρνάβου συμμετείχε στη συνδιοργάνωση της 9ης Χορευτικής Συνάντησης Πολιτισμών, μαζί με την Περιφέρεια…