Άρθρο Localit 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Στην Καλαμαριά η πρώτη τρισδιάστατη διάβαση πεζών

Η πρώτη τρισδιάστατη διάβαση πεζών στη Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκε μπροστά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο της Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμη Αστικής Κινητικότητας.

Ο εκπαιδευτικός Ορέστης Παπαγεωργίου ήταν αυτός που ανέλαβε να σχεδιάσει την πρώτη τρισδιάστατη διάβαση, με στόχο, όπως είπε, να «γίνει μία διάβαση που θα φρενάρει τους οδηγούς. Θα φαίνεται σαν να ίπταται από την επιφάνεια του δρόμου κι έτσι θα ξαφνιάζει τον οδηγό και θα κόβει ταχύτητα».

Η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Καλαμαριάς, Ναταλία Παντελίδου, πρόσθεσε πως «η τρισδιάστατη απεικόνιση της διάβασης, ήταν ένα άλλο ηχηρό μήνυμα για το πόσο απαξιώνονται οι διαβάσεις και μειώνεται η σπουδαιότητα τους».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 10 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χαλανδρίου: Στη διάθεση των κατοίκων η Παραρεμάτια Διαδρομή

Μετά την παράδοση της νέας οδού Γυφτοπούλου, μια ακόμα από τις αναπλάσεις που υλοποιεί ο…

Βιώσιμες Πόλεις 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο ποδηλατοδρόμων σχεδιάζει ο δήμος Παλλήνης

Στην υλοποίηση του σχεδίου για ένα σύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων μέσα στην πόλη, προχωρά ο δήμος…

Βιώσιμες Πόλεις 19 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κατερίνης: Υπογραφή σύμβασης για την ανάπλαση κεντρικού πεζόδρομου Μ. Αλεξάνδρου και πλατείας Ελευθερίας

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου Κατερίνης και της «Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α.» η…