Άρθρο Localit 31 Αυγούστου, 2023

Στην ΑΔΕΔΥ δεν υπάρχει χώρος για μισάνθρωπες ρατσιστικές απόψεις

Η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της καταδικάζει τις ρατσιστικές απόψεις που εκφράστηκαν από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και συγκεκριμένα από την  παράταξη της ΔΑΚΕ Χ. Παπαναστάση κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου στις 29/8/2023.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση  ο κ. Παπαναστάσης  στην ομιλία του «είπε  «Ας μη βρίσκονταν εκεί», αναφερόμενος στους μετανάστες που κάηκαν ζωντανοί στο δάσος της Δαδιάς επαναλαμβάνοντας τη γνωστή καραμέλα της κυβέρνησης ότι έδωσε… προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή και θριαμβολογώντας για τις επιτυχίες του «επιτελικού κράτους» στο μέτωπο των πυρκαγιών!».

Μετά τις έντονες αντιδράσεις και την αποχώρηση όλων των παρατάξεων πλην της ΔΑΚΕ, η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου διακόπηκε.

Η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της τονίζει:

«Θεωρούμε :

  • ότι στην ΑΔΕΔΥ δεν μπορεί να υπάρχει χώρος για μισάνθρωπες ρατσιστικές απόψεις, ούτε μπορούμε να επιτρέπουμε να εκφράζονται τέτοιες σε συνδικαλιστικά όργανα, που «θέλουν» να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων,
  • ότι «ο σεβασμός της ανθρώπινης αξίας», που περιλαμβάνεται στους «σκοπούς» της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με το Καταστατικό της, δεν χωράει «χρώματα», φυλές, εθνότητες και χώρες καταγωγής

ια τους λόγους αυτούς και σημειώνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ χρησιμοποιούν ρατσιστικές, ομοφοβικές και μισογυνικές εκφράσεις κατά την διάρκεια συνεδριάσεων, καταθέτουμε «μομφή» κατά του συγκεκριμένου και ζητάμε από την παράταξη της ΔΑΚΕ να προχωρήσει άμεσα στην αποπομπή και αντικατάστασή του από τα όργανα της ΑΔΕΔΥ».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θερμαϊκού: Εξόφληση οφειλών πολιτών μέσω της εφαρμογής Easy Pay

Τη δυνατότητα διαδικτυακής ενημέρωσης και εξόφλησης οφειλών, μέσω της εφαρμογής Easy Pay, παρέχει, πλέον, στους…

Με μια ματιά 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιχείρηση κατά της αφισορύπανσης από τον δήμο Αθηναίων

Επιχείρηση κατά της  αφισορύπανσης ξεκίνησε ο δήμος Αθηναίων σε δρόμους και πλατείες. Η δημοτική Αρχή…

Με μια ματιά 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με εντολή Ν. Χαρδαλιά ξηλώθηκαν οι αφίσες για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Η περιφέρεια Αττικής σε εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας (Ν.4954/2022) προχώρησε χθες βράδυ στο ξήλωμα παράνομης…