Στη Βουλή διαβιβάστηκε η μήνυση κατά των πρώην υπουργών Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Τόσκα και κατά παντός άλλου υπευθύνου, που κατέθεσε τον Αύγουστο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η Βαρβάρα Φύτρου που έχασε τον σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά της κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.
Η μήνυση διαβιβάστηκε σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που ορίζει την αμελητί αποστολή στη Βουλή δικογραφιών προκειμένου να ελεγχθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπουργών.
Η μηνύτρια, εκτός των δύο υπουργών, στρέφεται και κατά κάθε αρμόδιου επικεφαλής τόσο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας όσο και της Περιφέρειας Αττικής, της Πολιτικής Προστασίας και του δήμου Μαραθώνα.
Όπως είχε δηλώσει ο συνήγορος της μηνύτριας Βασίλης Καπερνάρος μετά την κατάθεση της μήνυσης, η προσφυγή της κ. Φύτρου «ανοίγει τον δρόμο για τη διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από τη Βουλή».
Ο συνήγορος είχε δηλώσει ότι για την τραγωδία υπάρχουν «εγκληματικές ευθύνες και στοιχεία αδιάσειστα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή με ενδεχόμενο δόλο».
Άρθρο Localit 06 Σεπτεμβρίου, 2018
Στη Βουλή η μήνυση κατά Π. Σκουρλέτη και Ν.Τόσκα για την τραγωδία στο Μάτι
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ετικέτες
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ρεπορτάζ
12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου
Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης Ο…
Ρεπορτάζ
11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή
Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…
Ρεπορτάζ
05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»
Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…