Άρθρο Localit 18 Φεβρουαρίου, 2013

Στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και οι απολύσεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων

μαξιμου αρχηγοίΕπί τάπητος θα τεθούν σήμερα στις 18.00 το απόγευμα οι απολύσεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων στη σύσκεψη των τριών αρχηγών Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου που φέρεται να ζητά η τρόικα. Στην ατζέντα είναι επίσης οι αποκρατικοποιήσεις,  η ανεργία, η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, η αποτελεσματικότητα  του κυβερνητικού έργου και η επίσκεψη του Γάλλο προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Το θέμα των απολύσεων είναι ένα από τα λεπτά ζητήματα, διότι η Κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη πολύ σύντομα με το αίτημα της τρόικας για 25.000 απευθείας απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, καθώς υπάρχει αδυναμία λύσης του προβλήματος και επίτευξης των στόχων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.

Από την άλλη όμως οι δύο συνεργαζόμενοι πολιτικοί αρχηγοί επιθυμούν να μη χρεωθούν τέτοιου είδους αποφάσεις, για απευθείας απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Το σκηνικό συμπληρώνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος θέτει θέμα για μη συμμόρφωση των υπουργών στις μέχρι τώρα  αποφάσεις, οι δε υπουργοί απαντούν ότι οι ίδιες οι αποφάσεις έχουν οδηγήσει σ΄ αυτήν τη κατάσταση.

Πάντως τόσο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αντιδρούν στις απολύσεις, υποστηρίζουν ότι η μείωση του προσωπικού προχωρά και είναι εντός των στόχων που έχουν τεθεί. Επιμένουν δε στην ευελιξία των μετακινήσεων και στις διαθεσιμότητες των υπαλλήλων.  

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη με τους 13 περιφερειάρχες: Στο επίκεντρο η πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και τα σχέδια ανάπτυξης

Τους 13 περιφερειάρχες της χώρας υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.  Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία υλοποίησης των…

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναδρομικές αυξήσεις για 40.000 δημόσιους υπαλλήλους με προσωπική διαφορά από τον Ιούνιο

Αναδρομικές αυξήσεις στους μισθούς τους θα δουν από τον Ιούνιο 40.000 δημόσιο υπάλληλοι που διατηρούν…

Ρεπορτάζ 29 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προστασία των ιδιοκτησιών που επί 40 χρόνια βρίσκονταν εντός των ορίων οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων, ζητά το Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου

Τάσσεται ομόφωνα κατά του ΠΔ και καταθέτει πρόταση κοινωνικά δίκαιη, στη βάση της ανάγκης προστασίας…