Άρθρο Localit 11 Αυγούστου, 2023

Στη «μάχη» καθαρισμού του Θερμαϊκού κόλπου η ΕΥΑΘ ΑΕ με το ειδικό πλωτό «Αλκίππη»

Τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου από επιπλέοντα αντικείμενα ανέλαβε και φέτος για τον μήνα Αύγουστο η ΕΥΑΘ ΑΕ, ρίχνοντας στη «μάχη» το ειδικό πλωτό «Αλκίππη», πέντε φορές την εβδομάδα, επί ένα εξάωρο κάθε φορά, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του υφυπουργού Εσωτερικών για ένα καθαρό θαλάσσιο, για τους πολίτες τη Θεσσαλονίκης και τους επισκέπτες της εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Το ειδικό πλωτό μέσο «Αλκίππη», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ ΑΕ, αποπλέει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σε ώρες κατά τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις κι ενημέρωση για φόρτο απορριμμάτων στην περιοχή και κινείται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου μέχρι την περιοχή του Μεγάρου Μουσικής.

Σε περίπτωση ανάγκης το σκάφος μπορεί να εκτελέσει εργασίες μέχρι την Αγία Τριάδα και γύρω από τα Δέλτα του Αξιού και του Αλιάκμονα, ενώ είναι εξοπλισμένο με ειδικά διαμορφωμένους κάδους για ποσότητες απορριμμάτων πλέον των 15 m3. Η τελική διάθεση των αποβλήτων που συλλέγονται γίνεται ανάλογα με το είδος τους και έτσι -μεταξύ άλλων- τα στερεά απορρίμματα διατίθενται προς εναλλακτική διαχείριση σε εγκεκριμένους φορείς και τα απόβλητα λιπαντικών ελαίων οδηγούνται σε εγκεκριμένα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης προς περαιτέρω αξιοποίηση.

«Η εταιρεία μας πρωτοστατεί ήδη από το 2010 στις δράσεις καθαρισμού του κόλπου από επιπλέοντα αντικείμενα και τυχόν φαινόμενα επιφανειακής ρύπανσης, σταθερή στη δέσμευσή της για “επιστροφή” προστιθέμενης αξίας στην τοπική κοινωνία, βιώσιμη ανάπτυξη του αστικού περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιείται και υποστήριξη όλων των επιμέρους δράσεων κυκλικής οικονομίας», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ ΑΕ.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…