Άρθρο Localit 09 Οκτωβρίου, 2017

Στάση εργασίας στο ηλεκτρικό σιδηρόδρομο 12.00 με 15.00

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3 το απόγευμα οι συρμοί του ηλεκτρικού, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του, οι οποίοι διαμαρτύρονται αναφορικά με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Μεταξύ των άλλων οι εργαζόμενοι καλούν τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη να ανακαλέσει τις «άθλιες απειλές» για παραπομπή στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης όσων αρνούνται να εκδώσουν ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονική κάρτα.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι για πέντε ζητήματα δεν υπάρχει κατάλληλη προετοιμασία με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι:

  • Δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για την αντικατάσταση στο τέλος του μηνός εκατοντάδων χιλιάδων χάρτινων καρτών με ηλεκτρονικές στα 15 σημεία πώλησης.
  • Δεν έχουν γίνει από τα αρμόδια υπουργεία οι αναγκαίες ενέργειες για την ελεύθερη μετακίνηση των δικαιούχων (ΑΜΕΑ, άνεργοι κ.α.)
  • Δεν έχει γίνει προμήθεια του αναγκαίου αριθμού ηλεκτρονικών εισιτηρίων για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της απλής διαδρομής. Έτσι, οι επιβάτες θα είναι αναγκασμένοι να αγοράσουν ημερήσιο εισιτήριο, που κοστίζει πολύ ακριβότερα.
  • Δεν έχουν ενημερωθεί οι επιβάτες για τη λειτουργία του νέου συστήματος.
  • Δεν έχει τοποθετηθεί  σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών POS σε όλα τα εκδοτήρια

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…