Άρθρο Localit 17 Φεβρουαρίου, 2023

Στα σκαριά η δημιουργία διαδημοτικού συνδέσμου προστασίας του Σέιχ Σου

Τα οφέλη από τη δημιουργία ενός διαδημοτικού συνδέσμου προστασίας του Σέιχ Σου, στα πρότυπα του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο σύσκεψης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης και Προέδρου του ΣΠΑΥ Γιάννη Κωνσταντάτου.

«Δώδεκα δήμοι στην Αττική έχουν συστήσει έναν σύνδεσμο, που διαχειρίζεται τον αντίστοιχο πνεύμονα με το δικό μας Σέιχ Σου. Τις καλές πρακτικές και τα εργαλεία που υπάρχουν από τη δημιουργία του συνδέσμου θα πρέπει να τα μεταφέρουμε, για να προχωρήσουμε γρήγορα και εδώ. Όσο δεν υπάρχει διαχειριστική επάρκεια, θα βλέπουμε τα τρένα των χρηματοδοτήσεων να περνούν», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Το παράδειγμα του ΣΠΑΥ και τις δυνατότητες που διανοίγονται μέσα από τη λειτουργία ενός συνδέσμου παρουσίασε ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης. «Ως Διοίκηση του ΣΠΑΥ θέσαμε πέντε άξονες: τη θωράκιση του Υμηττού, την ανάδειξή του σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς, τον εθελοντισμό, τη φιλοδασική συνείδηση και τον Smart Υμηττό», εξήγησε ο κ. Κωνσταντάτος, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να υπάρξει συνεργασία, ώστε να γίνει πράξη και το Smart Σέιχ Σου, ενώ αναφερόμενος στο έργο του ΣΠΑΥ έκανε λόγο για ένα ολοκληρωμένο φιλοδασικό σύστημα.
«Στην προσπάθεια για την προστασία του περιαστικού δάσους δεν περισσεύει κανείς. Έχουμε με όλους τους φορείς αγαστή συνεργασία», σημείωσε από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μωυσίδης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των Δήμων που έχουν στα όριά τους εκτάσεις του Σέιχ Σου, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου

Από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαΐου, ξεκινά η υποβολή νέων αιτήσεων για την παροχή βασικών…

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα “Απόλλων” από την περιφέρεια Θεσσαλίας

Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα “Απόλλων” που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα και…

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, 12-21 Ιουλίου 2024

Αφιερωμένο στους Καλλιτέχνες του Χορού- Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων   Συνώνυμο με την εξέλιξη του…