Άρθρο Localit 01 Μαρτίου, 2022

Στ. Αρναουτάκης: Όλοι οι δήμοι της Κρήτης να δημιουργήσουν ενεργειακές κοινότητες

Να πάρουν πρωτοβουλία και να δημιουργήσουν ενεργειακές κοινότητες, προέτρεψε τους δήμους Κρήτης από το περιφερειακό συμβούλιο, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Σημειώνοντας πως πρόκειται για «την ενεργειακή δημοκρατία» και ανεξάρτητα από την εξέλιξη των τιμών των καυσίμων και της ενέργειας, επεσήμανε πως πρέπει να στηρίξουν όλοι οι τοπικοί φορείς αυτές τις πρωτοβουλίες και πρώτη η περιφέρεια θα συμμετέχει. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο η συμμετοχή στην ενεργειακή κοινότητα Μαλεβιζίου με την διάθεση πόρων για την αγορά μετοχών.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης, τόνισε ότι, «ως περιφερειακό συμβούλιο θεωρώ ότι πρέπει να δείξουμε το δρόμο και να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τους δήμους της Κρήτης και να να προχωρήσουμε σε τέτοιες ενέργειες όπως αυτή που έκανε ο δήμος Μινώα Πεδιάδας και τώρα ο δήμος Μαλεβιζίου και να έχουμε μείωση του κόστους της ενέργειας».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης έδωσε συγχαρητήρια στον δήμο Μαλεβιζίου και το δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα για την πρωτοβουλία, ενώ σημείωσε πως αποτελεί στοίχημα για την Κρήτη η ενεργειακή δημοκρατία η οποία υποστηρίζεται με την σύσταση ενεργειακών κοινοτήτων.

«Είναι ένα στοίχημα για την Κρήτη μας, για εμάς και τα παιδιά μας και πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες ενεργειακές κοινότητες. Από την πρώτη στιγμή υπερθεματίσαμε ως περιφέρεια και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε για να προχωρήσουν», υπογράμμισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Υπεγράφη η σύμβαση για τη δεύτερη φάση της διαμόρφωσης των Ενετικών Τειχών

Ένα οραματικό έργο που θα αναβαθμίσει κι άλλο τα Ενετικά Τείχη και θα τα καταστήσει…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην αποκατάσταση του παραδοσιακού Νερόμυλου στο Ίνι, προχωράει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Στην αποκατάσταση του παραδοσιακού νερόμυλου και δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών στο Ίνι, προχωρά ο Δήμος Μινώα…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ειδική ράμπα στην παραλία «Ακτή» για τα Άτομα με Αναπηρία και κινητικά προβλήματα

Σε λειτουργία τέθηκε στην δημοτική παραλία «Ακτή» στον Καρτερό , η ράμπα ΑμεΑ για την…