Άρθρο Localit 24 Ιανουαρίου, 2024

Στ. Αγγελούδης: Το Flyover έπρεπε να ξεκινήσει μετά την έλευση των 120 ηλεκτρικών λεωφορείων και μετά τη λειτουργία του μετρό»

«Πιστεύουμε ότι το Flyover έπρεπε να ξεκινήσει μετά την έλευση των 120 ηλεκτρικών λεωφορείων και μετά τη λειτουργία του μετρό. Ως υπεύθυνη, όμως, δημοτική Αρχή από τη στιγμή που αυτό δεν έγινε αποδεκτό πρέπει να δουλέψουμε με τους φορείς και να υποβάλλουμε προτάσεις για να βοηθήσουμε ώστε η ταλαιπωρία των πολιτών να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, αναφορικά με την πορεία του έργου.

Στο περιθώριο των σημερινών συναντήσεων που είχε ο κ. Αγγελούδης στο δημαρχιακό μέγαρο, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα της χθεσινής τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχαν, εκτός από τον ίδιο, ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος, οι υφυπουργοί Υποδομών Νίκος Ταχιάος και Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης και ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μιχάλης Μπεκίρης.

Ο κ. Αγγελούδης τόνισε πως στη διάρκεια της σύσκεψης ζήτησε «να εξεταστεί η δυνατότητα να σταματήσει η ταλαιπωρία των συμπολιτών μου, μεταφέροντας το έργο κάποιους μήνες πίσω». ‘Οπως είπε ο δήμαρχος, ο κ. Ταχιάος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει δεκτή η πρόταση της δημοτικής Αρχής και σε αυτό το πλαίσιο έθεσε σειρά προτάσεων για «ανακούφιση» των πολιτών που θα εξεταστούν από το συντονιστικό.

Μεταξύ των προτάσεων της δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία 2.500 θέσεων στάθμευσης πέριξ του ευρύτερου κέντρου με την προσωρινή παραχώρηση χώρων που ανήκουν είτε στο υπουργείο ‘Αμυνας, είτε στο ευρύτερο δημόσιο, αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων και μεγαλύτερη δύναμη της Τροχαίας στους δρόμους.

Για το θέμα του Flyover θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου, ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μη κατηγοριοποιημένο 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Music Now! Ζωγράφου Summer Festival 2025» 21 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου

Το επιτυχημένο καλοκαιρινό φεστιβάλ μουσικής “Music Now! Ζωγράφου Summer Festival” έρχεται και φέτος στο Δήμο Ζωγράφου! Ξεκίνηδρ, τιμώντας την Ευρωπαϊκή Γιορτή…

Ενδιαφέρουν 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έναρξη του 5ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης με συναυλία του Στ. Ξαρχάκου, στην Ελεύθερνα, στις 27 Ιουνίου

Ξεκινά το 5ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου.…

Ενδιαφέρουν 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελεγκτικό Συνέδριο: Το 50% των τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους δεν έχουν άδεια από τους δήμους

Τί συστήνει το Ελεγκτικό Συνέδριο  Το 50% των καταστημάτων που τοποθετούν στους κοινόχρηστους χώρους τραπεζοκαθίσματα,…