Άρθρο Localit 07 Αυγούστου, 2020

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά στον νομό Θεσσαλονίκης. Από την έντονη βροχόπτωση δεκάδες άτομα εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και οχήματα.

Κλιμάκια της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Μέχρι αυτήν την ώρα, 19 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από το Περιβολάκι, το Καβαλάρι, τα Λαγυνά και τις επαρχιακές οδούς από Λαδκαδά για Χρυσαυγή και Πέντε Βρύσες.

Σε τουλάχιστον 80 περιπτώσεις η Πυροσβεστική έχει επέμβει για άντληση υδάτων.

Ο Δήμος Λαγκαδά, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως βρίσκεται «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας» και καλεί τους δημότες, εάν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί στους δρόμους, ειδικότερα κατά τη διέλευση των ιρλανδικών διαβάσεων, τις οποίες συνιστάται να αποφεύγουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 05 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόληψη και υγεία στο επίκεντρο: Συνεργασία Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με Χαροκόπειο

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου προχωρά σε μια νέα συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο έχοντας στόχο την…

Ευρωπαϊκά 04 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κωνσταντίνος Κουκάς: Ο ρόλος των εκλογικών παρατηρητών κλειδί για τη δημοκρατία

Τον κρίσιμο ρόλο της εκλογικής παρατήρησης για την ενίσχυση της δημοκρατίας ανέδειξε ο Κωνσταντίνος Κουκάς,…

Ενδιαφέρουν 04 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πολιτική Προστασία: Σε ισχύ ο ημερήσιος χάρτης κινδύνου πυρκαγιάς

Ξεκίνησε η έκδοση του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για την αντιπυρική περίοδο 2026, στο…