Άρθρο Localit 23 Ιανουαρίου, 2023

Σημαντική διάκριση στον Δήμο Σκιάθου για τη συνεργασία του με τον UNWTO

Ο Δήμος Σκιάθου διακρίθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στα Best City Awards 2023, κερδίζοντας το βραβείο για τη συνεργασία του με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού World Tourism Organization (UNWTO), στην κατηγορία Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ο Δήμος Σκιάθου βραβεύτηκε ως ο πρώτος δήμος της χώρας, που συνάπτει σύμφωνο συνεργασίας τεχνικής υποστήριξης με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Στόχος της συνεργασίας, βάσει ενός σημαντικού project, είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας για την αξιολόγηση των επιπτώσεων της πανδημίας στον τουρισμό του νησιού και την παροχή υποστήριξης για τον σχεδιασμό και την στρατηγική, που χρειάζεται να ακολουθήσει η Σκιάθος με σκοπό τη βιώσιμη τουριστική ανάκαμψη, τόσο στον τομέα του μάρκετινγκ και της προώθησης, όσο και σε ένα πολύ σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος του τοπικού τουριστικού οικοσυστήματος, τους κατοίκους της Σκιάθου.

Πέρυσι, ο Δήμος Σκιάθου στα Best City Awards 2022 διακρίθηκε με το βραβείο «Το 1ο Ελληνικό Voluntary Local Review» στην κατηγορία Βιώσιμη Ηγεσία και επιβραβεύτηκε ως ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΟΗΕ για την επίτευξη των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, και εκπόνησε μια Εθελοντική Τοπική Ανασκόπηση (Voluntary Local Review – VLR) της μέχρι τώρα δράσης του, η οποία απέσπασε τα συγχαρητήρια του ΟΗΕ.

«Ο Δήμος Σκιάθου είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας, που συνάπτει σύμφωνο συνεργασίας τεχνικής υποστήριξης με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Πρόκειται για μια τιμητική και σπουδαία συνεργασία με θέμα την τουριστική ανάκαμψη της Σκιάθου από τις συνέπειες της πανδημίας του COVID-19.  Η συνεργασία αυτή μετά από μία προσπάθεια πολλών μηνών και μετά από συνεχή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπουργεία βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο υλοποίησης.  Το Σχέδιο Δράσης που ετοίμασε ο ΠΟΤ θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να καθοδηγήσει το νησί μας στην τουριστική ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας. Με τη συνέργεια και τη καθοδήγηση από τους κορυφαίους στον κόσμο και στη χώρα στα θέματα τουρισμού είμαστε βέβαιοι πως θα καταφέρουμε να πετύχουμε το καλύτερο προς όφελος όλων» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας .

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επίσκεψη γερμανών εκπρόσωπων μέσης εκπαίδευσης στα Ιωάννινα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών με τον αδελφοποιημένο Δήμο του Swerte της Γερμανίας,…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 16 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κιλελέρ: Καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών

Καμπάνια ενημέρωσης των μαθητών και εκπαιδευτικών ξεκίνησε ο δήμος Κιλελέρ  σχετικά με την αντιμετώπιση του…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 15 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δ. Λέσβου: Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στη Βατούσα

Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία ιδρύει ο δήμος Δυτικής Λέσβου στη Βατούσα.…