Άρθρο Localit 27 Ιανουαρίου, 2023

Σημαντικές διακρίσεις στον Δήμο Άργους Ορεστικού για τα έργα και τις πρακτικές του

Ένα χρυσό και τρία ασημένια βραβεία, απέσπασε ο Δήμος Άργους Ορεστικού, ανάμεσα σε 130 δήμους και 350 υποψηφιότητες στα Best City Awards 2023:

  • Στην κατηγορία Green City βραβεύτηκε με χρυσό για το μοναδικό στη χώρα κεντρικό σύστημα τηλεμετρίας ενεργειακού ελέγχου δημοτικών κτιρίων και με ασημένιο βραβείο για το πρώτο zero building energy κολυμβητήριο στη χώρα.
  • Στην κατηγορία Sustainable City βραβεύτηκε με ασημένιο βραβείο για τη μελέτη ενεργειακής αυτάρκειας του Δήμου μέσω της παραγωγής πράσινης ενέργειας και στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών.
  • Στην κατηγορία Liveable City βραβεύτηκε με ασημένιο βραβείο για το Σύστημα διαχείρισης, παραγωγής και ιχνηλασιμότητας φασολιών «γίγαντες – ελέφαντες Καστοριάς Π.Γ.Ε.».
  • Επίσης, στην κατηγορία Liveable City, ασημένιο βραβείο έλαβε ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, αντιπρόεδρος του οποίου είναι ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, για το έργο «ALTERNATIVE TOURISM» για την ανάπτυξη & την προώθηση των Ιαματικών Πηγών των Δήμων Αμυνταίου, Άργους Ορεστικού, Κόνιτσας και Πρεβέζης

«Τέσσερα συν ένα βραβεία λοιπόν, πέντε συνολικά διακρίσεις, που έχουν την υπογραφή όλων των ανθρώπων του Δήμου, αιρετών, τεχνικών υπηρεσιών, υπαλλήλων», τονίζει εμφατικά.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, Πάνος Κεπαπτσόγλου: «Ευχαριστώ θερμά όλους όσους κοπίασαν για τα έργα αυτά, όλους όσους “βάζουν πλάτη” όλα αυτά τα χρόνια για να είναι ο Δήμος μας ψηλά, όλους όσους πιστεύουν ότι ένας μικρός δήμος όπως ο δικός μας έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τους δήμους – μεγαθήρια της χώρας. Ευχαριστώ ακόμη τα 39 μέλη της κριτικής επιτροπής των βραβείων, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ακαδημαϊκούς και καταξιωμένα στελέχη της αγοράς, που αναγνώρισαν για ακόμη μια φορά το έργο που συντελείται στο Άργος Ορεστικό. Η ηθική ικανοποίηση είναι τεράστια και μας δίνει δύναμη, σε δύσκολους καιρούς, να συνεχίσουμε να δημιουργούμε, να διεκδικούμε και όπως πολύ καλά γνωρίζετε, να πετυχαίνουμε».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 16 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αλοννήσου: Καινοτομία με στόχο την κατάργηση των πλαστικών μπουκαλιών

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια νέα πρωτοποριακή δράση δρομολογείται στην Αλόννησο με τη χρήση…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 14 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Citylab του δήμου Ηρακλείου-Παρουσιάστηκε η νέα ψηφιακή κάρτα «City on Pass»

Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων του δήμου Ηρακλείου, στελεχών της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού, στελεχών…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 10 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγγελιαφόροι ανακύκλωσης τα… μεταμορφωμένα απορριμματοφόρα του Βύρωνα!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης, στις 18 Μαρτίου, ο δήμος Βύρωνα σκέφτηκε… πράσινα και…