Άρθρο Localit 14 Ιανουαρίου, 2022

Σημαντικά έργα υποδομών στους δήμους Πολυγύρου και Ν. Προποντίδας» ανακοίνωσε ο Στ. Πέτσας

Δύο νέες έκτακτες χρηματοδοτήσεις του δήμου Πολυγύρου, συνολικού ύψους 980.000 ευρώ, ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο δημαρχείο του δήμου, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στους δήμους Πολυγύρου και Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής.

Ειδικότερα θα δοθούν στο δήμο Πολυγύρου:

α) 547.000 ευρώ, για την προμήθεια ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, προκειμένου να καταστεί λειτουργική η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της περιοχής και β) 433.000 ευρώ, για την αποκατάσταση του βιολογικού στην Ορμύλια.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι θα δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά ένα χρόνιο πρόβλημα για την περιοχή, που αφορά στη βελτίωση των υποδομών αποχέτευσης στην παραλιακή ζώνη, ύψους 17,3 εκατ. ευρώ.

Κατά την επίσκεψή του κ. Πέτσα στα Νέα Μουδανιά, όπου και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρρά ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε την ένταξη, το αμέσως επόμενο διάστημα, της πρότασης του δήμου για τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης, ύψους 12,5 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ σε ειδική εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλα τα έργα που υλοποιούνται από τον Δήμο Νέας Προποντίδας μέσω διαφόρων αναπτυξιακών προγραμμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και τα έργα υποδομών που ολοκληρώθηκαν στον Δήμο, μετά τη θεομηνία της 10ης Ιουλίου 2019.

Μετά το πέρας της διευρυμένης σύσκεψης, ο κ. Πέτσας εγκαινίασε το κλειστό γυμναστήριο Νέων Μουδανιών, το οποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τη θεομηνία που έπληξε την Χαλκιδική τον Ιούλιο του 2019 και αποκαταστάθηκε με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών. Εν συνεχεία επιθεώρησε την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή, τα οποία χρηματοδοτούνται επίσης από το υπουργείο Εσωτερικών.

Νωρίτερα, ο κ. Πέτσας είχε επισκεφθεί την  Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής στον Πολύγυρο και συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη εργασίας με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργο, τον δήμαρχο Σιθωνίας, Κυπαρίσση Ντέμπλα, τη δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, εκπροσώπους τοπικών φορέων και τον βουλευτή Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Βαγιωνά. Επί τάπητος βρέθηκαν ζητήματα υποδομών της περιφερειακής ενότητας και των δήμων, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών να επισημαίνει τη σημασία της αύξησης του χρηματοδοτικού φακέλου του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και των συνεργειών που προωθούνται, ήδη, με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης. Στάθηκε, δε, στην έκδοση -το αμέσως επόμενο διάστημα- μίας νέας πρόσκλησης ύψους 315 εκατ. ευρώ, πρωτίστως για έργα αγροτικής οδοποιίας με έμφαση στην οδική ασφάλεια.

Η περιοδεία του κ. Πέτσα στη Βόρεια Ελλάδα ολοκληρώνεται σήμερα, στον δήμο Παύλου Μελά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 24 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: Αναστέλλεται την Τρίτη η λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών στις περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Το υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να…

Υπουργείο Εσωτερικών 24 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μέσω τηλεργασίας η λειτουργία του Δημοσίου την Τρίτη, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών

Μέσω τηλεργασίας θα πραγματοποιηθεί αύριο η λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών από τους υπαλλήλους, των οποίων…

Υπουργείο Εσωτερικών 24 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ:Αποδεσμεύεται το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών λόγω της κακοκαιρίας

Αποδεσμεύεται το προσωπικό  των δημοσίων υπηρεσιών λόγω κακοκαιρίας με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Σημειώνεται ότι…