Άρθρο Localit 08 Ιουνίου, 2021

Σημαντικά έργα προϋπολογισμού άνω των 2 εκατ. ευρώ δρομολογεί ο δήμος Σαρωνικού

Σημαντικά έργα προϋπολογισμού άνω των 2 εκατ. ευρώ δρομολογεί η δημοτική αρχή Σαρωνικού. Τα έργα ωρίμασαν και εντάχθηκαν σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα από τα οποία αντλούνται πόροι για την υλοποίηση τους. Όπως έγινε γνωστό στο δημοτικό συμβούλιο της 7ης Ιουνίου 2021 εντάσσονται στον προϋπολογισμό του δήμου, προκειμένου να ξεκινήσει η πραγματοποίησή τους, τα παρακάτω έργα:

  1. Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων δήμου Σαρωνικού συνολικού προϋπολογισμού 756 χιλιάδων ευρώ, εκ των οποίων 600 χιλιάδες θα προέλθουν από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και τα υπόλοιπα από ιδίους πόρους. Στο έργο περιλαμβάνεται αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, κλειστών και ανοιχτών, καθώς και η εγκατάσταση κλιματιστικού στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Κακλαμανάκης».
  2. Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, συνολικού προϋπολογισμού 650 χιλιάδων ευρώ, εκ των οποίων 328 χιλιάδες από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής) και το υπόλοιπο ποσό από ιδίους πόρους. Στο έργο «Παρεμβάσεις βελτίωσης ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά κτίρια δήμου Σαρωνικού» συμπεριλαμβάνονται το γυμνάσιο Αναβύσσου, το κοινοτικό κατάστημα Π. Φώκαιας και το λύκειο Καλυβίων .
  3. Αποκατάσταση-ανακαίνιση παλαιού δημοτικού σχολείου Π. Φώκαιας και δημιουργία περιβάλλοντα χώρου. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 780 χιλιάδων ευρώ χρηματοδοτείται από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.
  4. Εργασίες διαμόρφωσης ραμπών και WC ΑμΕΑ σε σχολικά κτίρια δήμου Σαρωνικού συνολικού προϋπολογισμού 48 χιλιάδων ευρώ, από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.
  5. Σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, προϋπολογισμού 40 χιλιάδων ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου». Η μελέτη θα αφορά σχεδιασμό των κατάλληλων σημείων εγκατάστασης φορτιστών για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.
  6. Προμήθεια θαλάμων θερμομέτρησης, απολύμανσης και αποστείρωσης σε εισόδους δημοτικών κτιρίων, προϋπολογισμού 15 χιλιάδων ευρώ από ιδίους πόρους.
  7. Προμήθεια τεσσάρων διαδρόμων για πρόσβαση λουομένων ΑμΕΑ στη θάλασσα, προϋπολογισμού 16 χιλιάδων από ιδίους πόρους.

«Μέσα από ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες σχεδιάζουμε και οργανώνουμε έναν δήμο πρότυπο» σχολιάζει ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου. Και προσθέτει: «Προχωράμε, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν από την πανδημία του κορονοϊού, στην υλοποίηση σημαντικών έργων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 25 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραπέζια αθλημάτων και όργανα γυμναστικής από τον Δήμο Φλώρινας στο Νέο Δημοτικό Πάρκο

Με στόχο να κάνει προσιτή την άθληση σε όλους τους κατοίκους της πόλης και να…

Με μια ματιά 24 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Street mini tennis day το Σάββατο 24 Ιουλίου στη Νέα Μάκρη

Το πρώτο Street mini tennis day,  διοργανώνει το  Γραφείο Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Μαραθώνος σήμερα Σάββατο 24…

Με μια ματιά 22 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΕΤΑΑ: Επιμορφωτικές συναντήσεις για τις δημόσιες συμβάσεις

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι επιμορφωτικές συναντήσεις που η Ε.Ε.Τ.Α.Α. υλοποίησε σε συνεργασία με τις Περιφερειακές…