Άρθρο Localit 03 Απριλίου, 2015

Σέρρες: Ξεκίνησε η καταγραφή των πλημμυρισμένων εκτάσεων

1546382Ξεκίνησε η καταγραφή των πλημμυρισμένων εκτάσεων στις Σέρρες και τα ακριβή στοιχεία αναμένεται να γίνουν γνωστά τη Δευτέρα.

«Το ευχάριστο είναι πως καταφέραμε να αποφύγουμε την πλημμύρα σε οικισμούς. Δεν σημειώθηκαν ζημιές σε σπίτια και εγκαταστάσεις ενώ, πλέον, δεν κινδυνεύουν και κτηνοτροφικές μονάδες», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης.

«Τώρα το πρόβλημά μας είναι πως θα αποζημιωθούν οι αγρότες. Ίσως κάποιοι προλάβουν να σπείρουν, όταν αποσυρθούν τα νερά αλλά αυτοί θα είναι ελάχιστοι», πρόσθεσε.

Όπως είπε, κύριο ζήτημα είναι να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των αγροτών και να δοθεί, εκ μέρους της πολιτείας, οικονομική βοήθεια για αυτούς που έχουν πληγεί.

Σύμφωνα με τον κ. Μωυσιάδη, στο νομό βρίσκονται ήδη εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ και επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές. Εκτίμησε ωστόσο ότι η ακριβής καταμέτρηση θα ολοκληρωθεί μετά τα μέσα Μαΐου, οπότε τα νερά θα έχουν πλέον υποχωρήσει.

Να σημειωθεί ότι  κάτω από το όριο των 36 μέτρων βρίσκεται πλέον η στάθμη του νερού της  λίμνης Κερκίνης (στα 35,7 μέτρα) και παρουσιάζει καθοδική τάση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…